Magdalena Șerban
Cu doi ani în urmă, s-a făcut un pas important spre conturarea mai detaliată a municipiului Vulcan din punct de vedere turistic, aici deschizându-și porțile Bazinul Didactic de Înot, un obiectiv modern, materializat de conducerea publică locală prin Compania Națională de Investiții (CNI). Bazinul e de tip semiolimpic, cu o lungime de 25 m și o lățime de 12,5 m și apa crește de la 1,20 m până la 1,80 m. De la debut și până acum, locația a beneficiat de peste 14.000 de vizite, peste 500 de copii au ales să descopere tainele înotului, iar aici s-au desfășurat 8 mari competiții.
Investiție de 10 milioane de lei și feedback pe măsură
„Am marcat doi ani de la deschiderea bazinului, mai exact în 22 octombrie. Pregătirea se face pe grupe, iar vârsta cea mai mică înseamnă 1 an. (…) Obligatoriu, în primele ședințe, dacă vorbim de cei foarte mici, trebuie să fie însoțiți de un aparținător. Ideea este că nu ne cunosc, așa că trebuie acomodare. În idee, grupele sunt: 1-3 ani, 4-6 ani (depinde de segment și cât sunt de motrici), 7-9 ani, 10-12 ani, apoi până la 15 ani și de la 15 ani e grupa de performanță, până la 17-18 ani. Suntem 4 instructori. În general, ne ia cam maximum 2 săptămâni ca să ne dăm seama dacă un copil este sau nu talentat și cu șanse de performanță. (…) Tot la noi se pregătesc și cei care fac performanță. Spre exemplu, am la mine în grupă copii de la vârsta de 7 ani, iar acum au 16 ani și deja avem rezultate pe podiumuri, la competițiile din țară. La noi s-au desfășurat 8 competiții mari, regionale, cu câte 200 de copii fiecare. Ce vreau să subliniez este că nimic din ceea ce s-a realizat nu ar fi fost posibil fără ajutorul domnului primar. De câte ori i-am făcut o prezentare în planul de management al bazinului, de fiecare dată am avut parte de deschidere și sprijin, lucru pentru care doresc să-i mulțumesc”, a punctat Alin Kontos, antrenor natație. Ce este și mai de apreciat este că aici sunt bineveniți și copilașii cu autism sau cu Sindrom Down. Grupele de pregătire sunt separate.
Sportul, mână în mână cu turismul
,,Bazinul e o alternativă pentru cei care vin să shieze în Pasul Vâlcan, mai ales că noi încercăm să dezvoltăm facilitățile în oraș, nu sus în munte, astfel încât după ce coboară cu ultima telegondolă, turiștii ar putea să aleagă bazinul de înot, cinematograful sau alte puncte de interes pentru recreere, relaxare și petrecere a timpului liber. Cu riscul să mă repet, vreau să subliniez faptul că atunci când creezi ceva populație, nu te gândești la profit, ci la cât bine le faci oamenilor prin acel serviciu. Reprezinți o comunitate și trebuie să ai grijă de acea comunitate. Nu totul se rezumă la bani”, a transmis primarul din Vulcan, Cristian Merișanu.
Orar, tarife și prevederi
Referitor la programul de funcționare, bazinul este deschis de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-21:00, iar în week-end, mai exact sâmbătă și duminică, de la 09:00 la 17:00. Costul unui bilet de intrare este de 20 lei pentru adulți, 17 lei pentru pensionari, 10 lei pentru elevi și studenți, iar sauna costă 25 de lei. Intrarea se face numai cu ținută obligatorie, mai precis costum de baie / slip și cască. La intrare se va prezenta adeverință medicală cu mențiunea “apt pentru efort fizic” sau “apt pentru bazin”, iar elevii și studenții vor prezenta un document valabil care atestă calitatea de elev sau student. De asemenea, este important de știut că prin intermediul instructorilor se poate beneficia de cursuri de înot (inițiere și perfecționare), ședințe de Aqua Fitness, Baby Swim, Aqua Combo, respectiv educație acvatică – atât pentru femei însărcinate cât și pentru seniori. Înscrierile pentru cursuri se vor face la recepția bazinului, între orele 10:00 – 15:00.
Mai mulți bărbați din comuna Ilia, membri unei bande, au furat mai multe animale dintr-o…
Nu unul ci patru judecători de la ICCJ au judecat dosarul și au dat aceeași…
Șușotesc gurile rele prin târg că o duduie care le face viața grea salariaților săi…