Bazinul de înot din Vulcan, cea mai nouă atracţie a Văii Jiului

Magdalena Șerban

S-a făcut încă un pas important spre conturarea mai detaliată a municipiului Vulcan din punct de vedere turistic.

Gândit pentru comunitate, nu ca o afacere
În prezența unui public numeros, a autorităților, a senatorului Cristian Resmeriță, a cadrelor didactice, a bine­cunoscutului înotător Avram Iancu și a diverșilor invitați din sfera adminis­trativ-economică, precum și ai Fede­rației Române de Natație, vineri, aici și-a deschis porțile Bazinul Didactic de Înot, un obiectiv modern, materializat de conducerea publică locală prin Com­pania Națională de Investiții (CNI). E vorba de un bazin de tip semiolimpic, cu o lungime de 25 m și o lățime de 12,5 m. Apa crește de la 1,20 m până la 1,80 m, având o temperatură între 24,6 -26 grade Celsius.
Ținând cont că municipalitatea face demersurile necesare pentru declara­rea localității ca stațiune de interes local, punerea în circuit a noului bazin va atrage în mod cert mulți vizitatori. Pe lângă compartimentarea specifică unei astfel de locații (vestiare, dușuri, gru­puri sanitare inclusiv pentru persoane cu deficiențe locomotorii), edificiul e dotat cu un lift ce le permite acestora să ajungă la bazin. Construcția i-a revenit CNI-ului, însă partea de utilități e asigurată de autoritatea locală. ,, Recent, am avut vizita celor de la Ministerul Turismului pentru a acredita municipiul Vulcan și Pasul Vâlcan la un loc, inclusiv Dealu Babii, ca fiind o sta­țiune de interes local. Au venit și la bazin, fiind impresionați de lucrările efec­tuate aici. Acesta poate fi o alter­nativă pentru cei care vin să shieze în Pasul Vâlcan, mai ales că noi încercăm să dezvoltăm în oraș, nu sus în munte, astfel încât după ce se coboară cu ultima telegondolă, în jurul orei 17.00, turiștii ar putea să aleagă bazinul de înot, cinematograful sau alte puncte de interes pentru recreere, relaxare și petrecere a timpului liber. (…) În idee, estimăm să acoperim undeva la 60-70 la sută din cheltuielile generate de locație, iar prin programele gândite pentru comunitate (dedicate copiilor, vârst­nicilor, femeilor însărcinate, etc ) dorim să reușim să ne apropiem de cheltuielile totale. Cu riscul să mă repet, vreau să subliniez faptul că atunci când creezi ceva pentru popu­lație, nu te gândești la profit, ci la cât bine le creezi oamenilor prin acel serviciu. (…) Vineri, la deschidere, până la ora 17:00 intrarea a fost liberă pentru oricine a dorit să viziteze acest obiectiv a cărui investiție se ridică la suma de 10 milioane de lei, aducând plusvaloare municipiului nostru. Le mulțumesc tuturor celor implicați în acest proces de dezvoltare”, a punctat primarul din Vulcan, Cristian Merișanu. Totodată, edilul a mai precizat că deja s-a luat le­gă­tura cu conducerile unităților de învățământ din raza teritorială, astfel încât cadrele didactice să-i încurajeze pe elevi să practice sport. În acest sens, la eveniment au participat direc­torii de școli, directorii adjuncți și profe­sorii de sport. Era digitală și viața ani­mată de mediul online au avantajele lor, însă mișcarea nu ar trebui neglijată, indiferent de vârstă, dar cu precădere de către cei în formare. Ea înseamnă con­diție fizică și psihic bun, deci sănă­tate.

Orar, tarife și prevederi
Referitor la programul de funcțio­nare, bazinul este deschis de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-21:00, iar în week-end, mai exact sâmbătă și duminică, de la 09:00 la 17:00. Costul unui bilet de intrare este de 17 lei /șe­dință pentru adulți, 9 lei/ședință pentru preșcolari, elevi, și studenți curs de zi, 15 lei/ședință pentru pensionari. Cât privește achiziționarea unui abona­ment (include 12 ședințe a câte 2 ore, pe o perioadă de 30 zile), acesta costă 170 lei pentru adulți, 90 lei pentru preșcolari, elevi și studenți curs de zi și 150 lei pentru pensionari. O ședință implică 90 de minute începând cu momentul plății biletului sau pre­zen­tării abonamentului. Intrarea se face numai cu ținută obligatorie, mai precis costum de baie / slip și cască. La intrare se va prezenta adeverință medicală cu mențiunea “apt pentru efort fizic” sau “apt pentru bazin”, iar elevii și studenții vor prezenta un document valabil care atestă calitatea de elev sau student. De asemenea, este important de știut că prin intermediul instructorilor se poate beneficia de cursuri de înot (inițiere și perfecționare), ședințe de Aqua Fitness, Baby Swim, Aqua Combo, res­pectiv educație acvatică – atât pentru femei însărcinate cât și pentru seniori. Înscrierile pentru cursuri se vor face la recepția bazinului, între orele 10:00 – 15:00.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

LICITAŢIE

CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zo­nă, ajuns, cum se spu­ne cu sacii în căruță,…

2 zile ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…

2 zile ago

Când va fi SFINȚITĂ Catedrala Mântuirii Neamului: „Permanent deschisă închinătorilor”. Cât ne costă Catedrala

Catedrala Națională va fi sfințită du­mi­nică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecu­menic Bartolomeu I al…

2 zile ago

Bulina neagră

Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…

2 zile ago

Bătută măr de sărbătorile de iarnă

O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de săr­bătorile de…

2 zile ago