Cristina Ghenea
Deşi ne imaginăm că riscul producerii unui accident rutier este mai mare atunci când plecăm la drum lung şi avem de parcurs artere mari de circulaţie – cum sunt drumurile naţionale, de exemplu, sau cele judeţene – statistica demonstrează contrariul. Mai bine de jumătate dintre accidentele grave, înregistrate în ultimele şase luni, s-au produs pe reţeaua stradală din interiorul localităţilor din judeţ.
Peste 80 de accidente grave
Un bilanţ întocmit de reprezentanţii Serviciului Rutier al IPJ Hunedoara arată că în prima jumătate a acestui an, pe raza judeţului nostru, s-au produs 81 de accidente grave, soldate cu 17 morţi şi peste 100 de răniţi. „Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, constatăm o scădere cu 39 a numărului accidentelor grave de circulaţie, cu 10 a persoanelor decedate, cu 42 a persoanelor rănite grav şi cu 24 a persoanelor rănite uşor. Altfel spus, numărul evenimentelor rutiere a scăzut cu 32,5 la sută”, a precizat comisarul şef Dan Micu, şeful Serviciului Rutier.
Traversarea neregulamentară a străzii
Rutieriştii spun că traversarea neregulamentară a străzii de către pietoni este principala cauză a producerii evenimentelor rutiere în judeţ. Neatenţia sau nepăsarea acestora au provocat 20 la sută din totalul accidentelor din ultimele şase luni, în urma cărora cinci persoane şi-au pierdut viaţa. Viteza neadaptată la condiţiile de drum şi neacordarea de prioritate pietonilor sunt alte cauze ale producerii unor tragedii pe şosele.
Nevoie urgentă de semnalizare rutieră
Şeful Serviciului Rutier a mai precizat că tot în primul semestru al anului, 52 la sută dintre accidente s-au produs pe reţeaua stradală din interiorul localităţilor. Acest lucru este cauzat de lipsa semnalizării şi a marcajelor rutiere. „Constatăm o semnalizare deficitară în toate municipiile şi oraşele judeţului. Foarte mulţi pietoni au fost loviţi de maşină pe trecere, pentru că aceasta era semnalizată doar prin indicator, nu şi prin marcaje. Dacă nu se va investi urgent în rezolvarea acestei probleme, judeţul va rămâne fără semnalizare rutieră”, a declarat comisarul şef Dan Micu.
Pentru a spori siguranţa traficului rutier, poliţiştii hunedoreni au desfăşurat, în primul semestru al anului, peste 1.000 de acţiuni, în cadrul cărora s-au dat aproximativ 29.000 de amenzi şi s-au suspendat circa 1.400 de permise.
O nouă fabrică de componente din plastic pentru industria auto se va construi pe un…
Prof. univ. dr. ing. Sorin Mihai Radu, rectorul Universității din Petroșani Pentru că Universitatea din…
Alexandru C., recidivist din Lupeni Pentru că a comis o tâlhărie la scurt timp după…
Schimbare de șefie în capitala regiunii cu lămpașe, unde mai mulți șefi cu epoleți au…
Cei trei proxeneți, doi bărbați și o femeie, au sechestrat trei tinere și le-au obligat…
Sezonul de îmbolnăviri de iarnă din China este mai puţin sever decât anul trecut, potrivit…