Primarul din Baia de Criş, Romeo Farcaş, este supărat, deoarece, dacă nu are probleme cu investiţiile din comună, în schimb, are cu Romtelecomul şi cu clericii.
“Am făcut o adresă către Romtelecom Deva, însoţită de fotografii, cu rugămintea de a se lua măsurile necesare pentru refacerea stâlpilor vechi din reţeaua de telefonie. Console rupte, fire lăsate de izbelişte, toate sunt un pericol pentru cetăţenii care trec prin acele locuri. Încă nu am primit nici un răspuns din partea Romtelecomului. O altă problemă care ne apasă se referă la biserica reformată din comună, cu o vechime de peste 150 de ani. Acoperişul acesteia stă să se prăbuşească. Am făcut două adrese către mai mari ecleziaşti din Cluj, de care aparţine lăcaşul, dar şi aici ne-am întâlnit cu aceeaşi situaţie: nu am primit nici un răspuns. Am mai discutat şi cu un preot reformat din Deva, care a promis că va veni cineva la faţa locului, pentru lămuriri, dar tot degeaba. Mă doare că două instituţii ale statului nu-şi fac datoria şi oferă o imagine negativă comunei pe care o administrez. Aş dori să sensibilizez biserica, în sensul că noi, Primăria şi Consiliul Local Baia de Criş, putem oferi o mână de ajutor pentru consolidarea acoperişului şi repararea faţadei, bineînţeles, cu acordul şi avizul lor”, a subliniat edilul locului, Romeo Farcaş.
Prima grădiniţă privată
Comuna Baia de Criş a câştigat un proiect european pe Măsura 322, pentru introducerea apei şi canalizare în satul Ţebea, în valoare de 3.300.000 de lei.
“Ministerul Dezvoltării se va ocupa de organizarea licitaţiei. Noi doar am demarat studiul de fezabilitate şi am realizat proiectul tehnic. O mare contribuţie a avut-o Consiliul Judeţean Hunedoara. Un alt lucru bun este că în satul-centru, se va deschide o grădiniţă privată cu program normal (9h–14h), prima de acest gen, din zona Bradului. Sunt deja 11 copii înscrişi până acum. Personal, sunt foarte mulţumit de acest demers, condiţiile oferite fiind excelente (încălzire centrală, amenajare ultramodernă”, a adăugat edilul şef din Baia de Criş. Pe de altă parte, primarul Romeo Farcaş susţine că a reuşit să doneze pentru spitalul din Brad un aparat de aer condiţionat, asta, chiar dacă nu administrează unitatea medicală respectivă. Însă, crede el, dacă toţi primarii din jurul Bradului ar face un efort cât de mic, pentru dotarea spitalului, ar fi foarte bine, deoarece acolo se transportă cazurile grave din zonă. Primarul din Baia de Criş le-a mulţumit consilierilor săi, pentru că au fost de acord cu această donaţie.
O nouă fabrică de componente din plastic pentru industria auto se va construi pe un…
Prof. univ. dr. ing. Sorin Mihai Radu, rectorul Universității din Petroșani Pentru că Universitatea din…
Alexandru C., recidivist din Lupeni Pentru că a comis o tâlhărie la scurt timp după…
Schimbare de șefie în capitala regiunii cu lămpașe, unde mai mulți șefi cu epoleți au…
Cei trei proxeneți, doi bărbați și o femeie, au sechestrat trei tinere și le-au obligat…
Sezonul de îmbolnăviri de iarnă din China este mai puţin sever decât anul trecut, potrivit…
View Comments
da,este foarte multumit domnul primar de aceasta gradinita privata,deoarece cu ajutorul ei poate desfinta gradinitele din comuna Baia de Cris ceea ce si-a dorit de mult timp sa faca.Doar cu ajutorul dinsului s-a deschis aceasta gradinita.Sa va fie rusine pt ceea ce a-ti facut!Lasati oamenii fara un loc de munca.
oare celalalte gradinite din comuna nu sunt dotate,numai aceasta