Magdalena Șerban
Rectifcarea bugetară a adus alocări de 50.000 de lei conducerii comunității din Boșorod, bani care chiar dacă nu sunt suficienți pentru nevoile administrative, sunt bineveniți.
Modernizări pe axă europeană sau guvernamentală
„Deși necesarul e mai mare în ce privește partea financiară, sunt buni și cei 50.000 de lei primiți pentru echilibrare. Noi estimasem undeva la 200.000 de lei. Mai avem lucruri de rezolvat și investiții pe care dorim să le realizăm, fie din surse europene de finanțare, fie pe filiera programelor naționale. De exemplu, proiectul pentru introducerea rețelei de gaz metan a fost respins, iar pentru că a fost accesat în cadrul unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară – ADI din care mai fac parte comunele Romos și Pui alături de orașul Călan, ne-am gândit să reluăm studiul de fezabilitate. Trebuie refăcută documentația, adaptată și depusă individual, imediat ce portița de finanțare va permite să aplicăm pentru implementarea unei astfel de utilități care se va dovedi confortabilă și modernă pentru comunitate”, a arătat Denis Ovidiu Perța (foto stânga), viceprimarul din Boșorod. Legat de asistența socială și fondul salarial, finalul de an nu pune probleme în ce privește acoperirea acestor două capitole bugetare. Totodată, urmează să se înceapă pregătirile pentru sezonul rece, deoarece poziția geografică a unor sate aparținătoare implică mai multă atenție când vine vorba de acțiuni de deszăpezire. “Avem în dotare un buldoexcavator cu lamă și cupă, un tractor, deci utilaje de prim ajutor și forță majoră ar fi. Necazul e când ninge tare, iar pentru Ursici și Târsa se impune intervenție specializată, apelând în această situație la o firmă de profil. Nu se poate urca decât cu utilaje pe șenile. În rest, folosim nisip și sare. Vom face stocul pentru material antiderapant, deoarece vine vremea lui. De asemenea, am asigurat lemnele pentru foc la unitățile publice “, a subliniat primarul comunei Boșorod, Ioan Grecu (foto dreapta).
Cetățenii au drepturi egale
În altă ordine de idei, pentru că nu s-a dorit să se facă nici cea mai mică nedreptate, aleșii din Boșorod au decis ca orice om, fie vaccinat, fie nevaccinat, fie cu test negativ la activ, fie certificat că a trecut prin boală, să poată să-și rezolve problemele la primărie. Astfel, ca să fie respectată legea, cei vaccinați pot intra în incinta birorurilor, iar cei nevaccinați sunt ajutați de câte un reprezentant al instituției sau al Poliției Locale pentru a-și soluționa doleanțele fără să pătrundă în interiorul edificiului. “Mulțumim foarte mult persoanelor care și-au respectat obligațiile civice, plătindu-și dările la stat. Am ajuns la un grad de încasare a impozitelor de circa 80 de procente, ceea ce e îmbucurător. Sunt convins că cei care nu au reușit până acum, o vor face în perioada imediată. Sănătate și bucurii, tuturor. Dumnezeu să fie cu noi”, a încheiat Ioan Grecu.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…