BREAKING NEWS. Avocaţii lui Moloţ au cerut recuzarea completului de judecată de la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Mircea Moloţ (foto), preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, încearcă să mai câştige timp în procesul pe care îl poartă împotriva deciziei Agenţiei Naționale de Integritate. După ce li s-au respins toate cererile, avocații lui Mircea Moloț au cerut recuzarea completului de judecată, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Adina Laza, unul dintre apărătorii lui Moloţ în procesul său contra ANI.
Procedura presupune înlocuirea judecătorilor din completul de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în caz că cererea de recuzare a completului de judecată va fi admisă. Cererea de recuzare a fost trimisă spre soluţionare Completului nr.7, format din cinci judecători, care urmează să decidă dacă o respinge s-au o admite. Răspunsul îl vom afla, probabil, în cursul zilei de mâine.
Cererile depuse la dosar au fost respinse
Avocaţii lui Mircea Moloţ au depus la instanţa supremă mai multe cereri care au fost însă respinse. Este vorba despre o cerere de intervenție în proces a consilierului județean PNL Raul Stoica, dar și despre o solicitare adresată ÎCCJ prin care se cerea Curții Constituționale declararea ca neconstituțional a articolului de lege care incriminează starea de incompatibilitate a unui funcționar public.
Două amânări a judecării recursului
Completul de judecată de la instanţa supremă a amânat în două rânduri judecarea recursului făcut de Mircea Moloţ. După ce, în februarie 2013, Curtea de Apel Alba Iulia a dat câștig de cauză inspectorilor Agenției Naționale de Integritate, Mircea Moloț a apelat la ultima cale de atac: Înalta Curte de Casație și Justiție.
Primul termen al acestui proces a fost amânat după ce Consiliul Județean Hunedoara și Costel Avram au formulat cereri de intervenție în proces. Cererile au fost depuse în ziua primului termen (19 martie 2014), așa că instanța a amânat cu o lună judecarea cauzei, pentru a analiza cele două justificări. Prin cererea depusă la Înalta Curte, Costel Avram, fost vicepreședinte al CJ Hunedoara, a vrut să dovedească faptul că inspectorii ANI au procedat subiectiv când l-au declarat incompatibil pe Mircea Moloț. Avram susține că și el s-a aflat în situația descrisă de ANI, dar că, în cazul său, nu a fost declarată incompatibilitatea. Magistrații Înaltei Curți de Casație şi Justiție au respins cele două cereri.
De asemenea, la termenul din 30 aprilie, judecătorii instanţei supreme au respins o solicitare de completare a recursului formulată de cei patru avocați ai lui Moloț, motivând că nu este respectată procedura. Tot atunci, judecătorii au stabilit termenul de 28 mai 2014.
Soluţia pronunţată de Înalta Curte rămâne definitivă
În cazul în care recursul lui Mircea Moloţ va fi respins, soluţia pronunțată de judecătorii Curții de Apel Alba Iulia rămâne definitivă. În acest caz, Prefectul județului ia act de situaţia juridică și constată încetarea mandatului de președinte al CJ Hunedoara înainte de termen. Astfel, funcția se vacantează, iar unul din vicepreședinți preia interimatul. În termen de maximum 3 luni, Guvernul va trebui să organizeze alegeri anticipate pentru alegerea președintelui CJ Hunedoara.(Mircea Crivăţ)
Iaca Molot nu muri,
Numa otzara atzipi,
Si acuma se trezi,
Si pe cativa i o beli
Si pana in 2016 , frate ,
Misca , face si imparte ,
Om destept, e om cu carte.