Politica si administratie

Buget pentru administrarea Sarmizegetusei Regia

05 -Sarmizegetusa_Regia_1Volodia Macovei

Consiliul Judeţean Hunedoara a aprobat, în ultima şedinţă, bugetul pentru Serviciul Public de Administrare a Monumentelor Istorice, cel care se ocupă de administrarea sitului Sarmizegetusa Regia, dar şi de celelalte cetăţi dacice, atunci când vor fi preluate de instituţia judeţeană.
Astfel, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2014 al Serviciului Public de Administrare a Monumentelor Istorice, propus şi aprobat, este de 715.000 lei. Veniturile prevăzute sunt constituite din 50.000 lei venituri proprii, estimate a fi încasate din taxe de vizitare a sitului în anul 2014, şi din subvenţii de la bugetul propriu al judeţului Hunedoara de 665.000 lei.
Conform datelor oficiale, această sumă este necesară pentru asigurarea cheltuielilor salariale pentru un număr maximum 10 posturi, respectiv 130.000 lei, cheltuielilor cu bunuri şi servicii, respectiv 457.000 lei şi cheltuielilor de capital, respectiv 128.000 lei.
Subvenţia prevăzută provine din disponibilităţile fondului de rezervă bugetară la dispoziţia Consiliului Judeţean Hunedoara, pe anul 2014, fond pentru finanţarea unor cheltuieli neprevăzute apărute în cursul exerciţiului bugetar.

One thought on “Buget pentru administrarea Sarmizegetusei Regia

  • Zidul vestic al fostei capitale dacice Sarmizegetusa a fost distrus pe o lungime de 30 de metri, dupa ce autoritatile hunedorene au aprobat construirea unei parcari in zona. Bucati imense de piatra s-au desprins si au cazut din zidul cetatii dupa ce un excavator a efectuat cateva lucrari necorespunzatoare.. „Toata lumea striga ca n-au masinile unde sa parcheze. Ei acuma am facut si parcarea asta. Cei care ne contesta ar trebui sa vada ce se intampla in interiorul cetatii si nu in afara cetatii”, a declarat Mircea Molot, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara. Parcarea de aproape 3.000 de metri patrati este amenajata chiar langa zidurile cetatii, pe o zona in care in anii ’80 au fost gasite urme ale existentei dacilor. Nu este pentru prima data cand relicve istorice de nepretuit sunt distruse cu largul concurs al autoritatilor. Pe vremea lui Ceausescu, un sanctuar intreg a fost distrus pentru a fi construit un heliport, iar in ultimii ani cetatea a fost distrusa de cautatorii de comori dacice.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura