Cabanele din Straja trebuie clasificate
Carmen Cosman
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a pus în vedere cabanierilor din Straja să-şi clasifice locaţiile, dacă vor să se implementeze proiectul de dezvoltare a staţiunii montane.
„Am promis că vom face primul pas”
În Straja, sunt 195 de cabane şi pensiuni, care au în total peste 1.000 de locuri de cazare. Numai că doar o parte sunt clasificate. Emil Părău, principalul investitor din staţiune, a precizat că la vizita ministrului Elena Udrea în Valea Jiului, la inaugurarea telegondolei din Pasul Vâlcan, erau clasificate doar 170 de locuri din toate cele 195 de cabane. „După vizita Elenei Udrea în Valea Jiului, ni s-a reproşat că solicităm fonduri pentru Straja, dar nu avem locurile clasificate. La acea vreme, nu aveam decât 170 de locuri, din 195 de cabane sau pensiuni. Am promis atunci că noi vom face primul pas, convingându-i pe administratorii de pensiuni că această clasificare este de o importanţă vitală. La această oră, sunt în curs de clasificare 1.300 de locuri, datorită viceprimarului Corneliu Lungan, care a făcut mai multe drumuri personal la Bucureşti, pentru acest lucru”, a declarat Emil Părău.
Totuşi, el mai spune că, din păcate, nu toţi proprietarii de cabane şi pensiuni din Straja înţeleg că turismul se poate face şi legal, nu numai la negru.
„Din păcate, nici acum n-au înţeles unii dintre ei că nu se mai poate face turism la negru şi e spre binele lor să fie clasificaţi. Sperăm totuşi ca până în iarnă, Straja să fie staţiunea cu cele mai multe locuri clasificate”, a adăugat Emil Părău.