Satul Ponor, aparţinând de comuna Pui, va avea un cămin cultural nou, a cărui construcţie ajunge la peste 500.000 de euro, proiectul fiind finanţat prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Pe lângă acest program de dezvoltare, şi altele stau la rând. Unele să fie materializate în teren, altele în curs de finalizare. În total, vorbim de peste opt milioane de euro, fonduri nerambursabile atrase de conducerea locală pentru comunitate.
„Lucrările la căminul din Ponor au început în toamnă şi sperăm să fie gata până la finele anului. Investiţia prevede construirea unui edificiu nou, pe o suprafaţă de 712 metri pătraţi şi cu o capacitate de 200 de locuri. Va oferi o sală de spectacole, birouri, bucătărie, magazii frigorifice, grupuri sanitare, vestiare şi centrală termică. Ne dorim să reprezinte sprijin pentru cei care au nevoie de o locaţie modernă atunci când îşi trăiesc evenimentele marcante din viaţă, fie că vorbim de nunţi, botezuri şi aniversări sau unele deloc plăcute, atunci când pierd pe cineva drag. De asemenea, nu mai vrem ca artiştii pe care îi invităm cu diverse ocazii să se schimbe prin maşini, toalete sau în locuri improvizate, ci să beneficieze de vestiare. Cred că trebuie să ne aliniem cerinţelor actuale şi să încercăm, pe cât posibil, să oferim cele mai bune condiţii oamenilor locului, dar şi oaspeţilor”, a afirmat Victor Stoica (foto), primarul din Pui.
Pe de altă parte, şi celelalte investiţii câştigate pe axe guvernamentale şi europene aduc plusvaloare. Spre exemplu, prin Grupul de Acţiune Locală Microregiunea Ţara Haţegului-Ţinutul Pădurenilor, din fonduri europene nerambursabile, s-a achiziţionat un utilaj multifuncţional dotat cu accesorii destinate lucrărilor edilitare efectuate indiferent de sezon. Tot cu finanţare de la Uniunea Europeană se modernizează străzi şi uliţe în comuna Pui (proiectul e pe ultima sută de metri de implementare). După primirea avizului se va da ordinul de începere a lucrărilor la drumul de exploataţie agricolă (face legătură între satele Pui şi Galaţi), se lucrează deja la construcţia unei grădiniţe cu program prelungit lângă sala de sport din Pui (cu o capacitate de 25 de locuri şi masă zilnică asigurată), iar în timp foarte scurt vor începe extinderea reţelei de alimentare cu apă în satul Uric şi canalizare în Hobiţa, Uric şi Râu Bărbat şi vor fi modernizate şi dotate căminele culturale din Şerel şi Galaţi. Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II (PNDL) se concretizează obiective ca modernizarea drumului comunal DC 64-DN 66 – sat Fizeşti (lucrările sunt la linia de start), modernizarea drumului comunal DC 71 Hobiţa-Uric (vor începe după finalizarea canalizării), precum şi modernizare de străzi în satul Băieşti, program investiţional care e aproape gata. Totodată, există studiu de fezabilitate întocmit pentru introducerea reţelei de gaz metan, urmând să se identifice sursa de finanţare aptă pentru accesare, care poate fi guvernamentală sau europeană.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…