Procesul de vaccinare împotriva SARS-COV2, demarat sub coordonarea prefectului judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, este în plină implementare, în programul de imunizare fiind inclusă şi comuna Peştişu Mic.
Astfel, de curând, la căminul cultural din satul central, locaţie special pregătită pentru a deservi acestui demers, au fost prezenţi să vadă cum se derulează activitatea de vaccinare, prefectul Călin Marian şi alţi reprezentanţi ai Prefecturii, şi, bineînţeles, primarul comunei Peştişu Mic, Daniel Dobruţchi, cel care s-a îngrijit ca totul să fie conform graficului prestabilit, iar oamenii să poată beneficia de vaccinul gratuit, administrat în condiţii de siguranţă.
Cadrele medicale voluntare au fost coordonate de către dr. Ştefan Repede, iar aşa cum s-a întâmplat încă de la debutul caravanei de vaccinare, un rol major l-au avut Poliţia, Armata, Jandarmeria, Direcţia de Sănătate Publică şi I.S.U Hunedoara, precum şi serviciul de Telecomunicaţii Speciale ce a asigurat dotarea I.T. şi conectarea centrului de vaccinare la sistemul naţional.
„S-au înscris pentru a fi vaccinate circa 164 de persoane cu vârsta peste 65 de ani. Printre acestea s-au regăsit şi cazuri cu afecţiuni cronice, imobilizate sau nedeplasabile, aflate la domiciliu împreună cu membrii de familie care locuiesc în aceeaşi gospodărie. Aşa că vaccinarea a fost structurată pe două paliere: s-a materializat fie în cadrul centrului (dacă persoana respectivă s-a putut deplasa fără probleme) sau direct la ei acasă (atunci când situaţia a impus acest lucru). Doresc să mulţumesc întregii echipe prezente, autorităţilor implicate şi comunităţii pentru receptivitate. După cum se ştie, scopul vaccinării este de a limita răspândirea virusului SARS CoV-2, printr-o acoperire vaccinală cât mai mare, dar fără introducerea obligativităţii sau a unor măsuri restrictive faţă de persoanele nevaccinate, vaccinarea fiind voluntară. Aşa că, în continuare, cei care nu sunt decişi să o facă, dar se vor hotărî pe parcurs, se pot înscrie pe listă. Este atât un drept, cât şi un manifest al liberului arbitru al fiecăruia. Nu vreau nici să îndemn, dar nici să nu recomand această procedură, fiind convins că oricine doreşte să-şi ştie aproapele în siguranţă, iar pe cei dragi, feriţi de orice fel de pericol, fie el medical sau de altă natură. Să ne ţină bunul Dumnezeu sănătoşi şi să ne dea puterea de a elimina această pandemie care pare să nu se mai termine. Trăim vremuri istorice, dar probabil că reprezintă piatră de temelie şi o fundaţie solidă pentru cele viitoare, pentru copiii, nepoţii şi strănepoţii noştri ”, a arătat Daniel Dobruţchi, primarul din Peştişu Mic.
Potrivit prefectului Călin Petru Marian, vaccinul împotriva Covid-19 constituie un instrument de importanţă majoră pentru a ajuta la ţinerea sub control a pandemiei, împreună cu testarea eficientă şi respectarea măsurilor de prevenire. Totodată, acesta a subliniat faptul că ameninţarea pe care o reprezintă este enormă, extinzându-se cu mult dincolo de efectele fizice imediate ale bolii. Pe măsură ce restricţiile impuse în legătură cu pandemia sunt menţinute sau sunt aplicate repetat, accesul populaţiei la serviciile de sănătate de rutină poate fi grav afectat, astfel că în rând cu recesiunea care se conturează, e pus în pericol viitorul întregii generaţii actuale.
Vorbesc gurile rele că o duduie, cu un salariu net de vreo 8.000 de lei,…
Peste câteva zile, Donald Trump își preia mandatul de președinte al SUA. Peste câteva zile,…
Mircea Rotea, pompier la Detașamentul de pompieri Deva Pentru că a intervenit, fiind în timpul…
Claudia N., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de…
Hunedoreanul a cerut intervenția polițiștilor după ce mai mulți cetățeni olandezi s-au încăierat la o…
Tânărul aflat în arest preventiv a fost închis de mai multe ori pentru furturi, iar…