Cristina Ghenea
Se ştie că din cauza traficului intens, dar şi a sinuozităţii traseului pe unele porţiuni, pe tronsonul Gurasada – Orăştie al DN7, se înregistrează nenumărate accidente rutiere.
După unele statistici, cele mai multe din ţară. De parcă n-ar fi fost suficient acest lucru, de la începutul lunii mai, o parte a DN 7, în porţiunea sa cea mai aglomerată, a devenit capcană mortală pentru conducătorii auto, îndeosebi atunci când carosabilul este udat de ploaie. De atunci, numărul evenimentelor rutiere înregistrate pe această şosea, între Simeria şi limita cu judeţul Alba, a crescut de câteva ori, zilnic înregistrându-se câteva accidente, mai mult sau mai puţin grave.
Emulsia care transformă carosabilul în patinoar
Care este cauza creşterii numărului de accidente pe acest tronson al DN7? Potrivit inspectorului principal Florin Tot, şeful Biroului Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul IPJ Hunedoara, în perioada 2008 – 2009, pe toată lungimea DN 7 au fost efectuate lucrări de reabilitare, de către o firmă din Bacău, şi anume SC SPEDITION UMB SRL. Având în vedere că anul în curs este ultimul an de garanţie oferită de firma respectivă, s-a stabilit ca începând din aprilie şi până în septembrie, muncitorii să efectueze unele lucrări de întreţinere a drumului. Astfel, în 27 aprilie, a fost începută aplicarea unei emulsii bituminoase pe carosabil, pentru impermeabilizarea acestuia, urmând ca deasupra să mai fie aplicat un strat cu o consistenţă uşor abrazivă. Aşa că, pe o distanţă de circa 32 de kilometri, între Simeria şi limita cu judeţul Alba, pe ambele sensuri ale drumului, substanţa a fost aplicată în fâşii cu o lăţime de 60 – 70 de centimetri. Însă, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, muncitorii au fost nevoiţi să-şi întrerupă activitatea. Numai că, după primii stropi de ploaie, aceste porţiuni devin mai lunecoase ca gheaţa, fiind un adevărat pericol pentru şoferii aflaţi în trafic, care cu greu îşi controlează maşinile la o frânare sau în curbă.
Un TIR a derapat, o femeie a murit
Doar în ultimele zile, din cauza şoselei alunecoase, pe DN 7 au avut loc, pe tronsonul amintit, patru tamponări şi patru accidente. O femeie şi-a pierdut viaţa, cinci persoane au fost uşor rănite, iar alte trei au ajuns cu răni grave la spital. Ultimul dintre accidente s-a produs după ce un TIR a derapat şi a intrat pe contrasens. Şoferul nu a păţit nimic, însă impactul a fost fatal pentru o femeie de 46 de ani, care conducea camioneta ce venea din sens opus. Alături de ea mai erau încă trei persoane, printre care şi o fetiţă de numai trei ani. Cu toţii au fost internaţi de urgenţă, după ce au suferit răni grave.
În urma acestor evenimente, ne-a declarat comisarul şef Dan Micu, şeful Serviciului Rutier Hunedoara, firma din Bacău care răspunde de lucrările efectuate pe DN 7 a fost amendată cu 3.000 de lei pentru punerea în pericol a siguranţei traficului, în urma activităţilor desfăşurate. De asemenea, probe din asfaltul alunecos au fost trimise la CNADR, la Timişoara, pentru a fi stabilită compoziţia substanţei folosite.
Guvernul a stabilit data alegerilor prezidenţiale, pe 4 și 18 mai 2025. Perioada electorală începe…
Vorbesc gurile rele că un personaj de la noi vrea cu tot dinadinsul să ajungă…
Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a fost ales, ieri, vicepreşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România…
Geanina Ianc, directorul general al DGASPC Hunedoara Pentru că răspunde întotdeauna la solicitările cetățenilor, fiind…
M.P., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, deveanul fiind acuzat de…
În contextul actual al amenințărilor cibernetice, Poliția Română a identificat o tendință de înșelăciune care…