Categories: Comunitate

Câştigătorii concursului de Salvare Minieră şi de Suprafaţă

Magdalena Şerban

Cea de-a IX-a ediţie a Concursului Naţional de Salvare Minieră şi de Suprafaţă s-a încheiat de curând, la Petroşani. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Salvatorilor Minieri şi de Suprafaţă din România, în parteneriat cu Institutul Naţional pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – Insemex Petroşani,  Divizia Minieră din cadrul Complexului Energetic Hunedoara şi Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului.
Două secţiuni şi 13 echipe participante
La fel ca în cazul ediţiilor precedente, competiţia a fost structurată pe două secţiuni: cea Subterană şi cea de Suprafaţă, iar participanţii au avut de trecut mai multe probe, cu ajutorul cărora le-au fost testate îndemânarea şi pregătirea în actul de salvare. La fiecare categorie s-a pus accent atât pe timpii de parcurgere a traseului, cât mai ales pe acurateţea execuţiei. Astfel, concurenţii au avut de simulat avarii ce se pot întâmpla în activitatea reală, precum şi de completat un test de cunoştinţe teoretice în domeniu.
La startul ambelor secţiuni s-au regăsit 13 echipe. La categoria Salvare de Suprafaţă au concurat reprezentanţi ai ArcelorMittal Galaţi, Metrorex Bucureşti, Falk OMV Petrobrazi, Fireproof Lukoil Ploieşti, iar de la Complexul Energetic Oltenia au fost prezente echipe ale SE Işalniţa, SE Craiova II şi SE Rovinari. Pe ramura subterană, echipele au reprezentat cele patru mine din cadrul CEH, iar două echipe au fost de la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului. Cât priveşte învingătorii, prima poziţie la proba de Subteran a fost ocupată de echipa de la Mina Lonea, pe locul doi s-au clasat reprezentanţii Minei Vulcan, iar pe trei, cei de la Mina Livezeni. Proba de Suprafaţă i-a adus pe treapta cea mai înaltă a podiumului pe concurenţii de la Fireproof Team – Lukoil Ploieşti, locul secund le-a revenit celor de la Falk OMV Petrobrazi, iar pe trei a ajuns echipa de la Arcelor Mittal Galaţi.
Echipelor participante le-au fost acordate diplome şi cupe, în funcţie de locul ocupat, iar după festivitatea de premiere a urmat o întrunire de socializare. Şi în anul curent, autorităţile locale şi judeţene, precum şi diverşi invitaţi au salutat desfăşurarea competiţiei.
Încurajează profesionalismul
„Este nevoie ca România să aibă o formaţie de salvatori profesionişti. Un astfel de concurs ajută ca participanţii să-şi testeze profesionalismul, în primul rând. De-a lungul ediţiilor, competiţia a fost diversificată şi este un bun prilej pentru toţi salvatorii să dovedească faptul că pot să lucreze în echipă şi că sunt gata oricând să intervină în situaţii deosebite. Îmi doresc să ne întâlnim doar într-o asemenea competiţie şi nu în evenimente reale”, a precizat dr. ing. Artur Găman, directorul general al Insemex Petroşani şi  preşedinte al Asociaţiei Salvatorilor Minieri şi de Suprafaţă.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

4 zile ago

COMUNICAT al Asociației Județene a Răniților Revoluției și Urmașilor Eroilor Martiri Hunedoara-Deva

STIMAȚI CONCETĂȚENI ROMÂNI Mă adresez fiecăruia dintre Domniile Voastre deoarece țara noastră, a fiecăruia în…

5 zile ago

Comunicat de presă

o săptămână ago

Bandă de hoți din Ilia, furturi pe bandă rulantă

Mai mulți bărbați din comuna Ilia, membri unei bande, au furat mai multe animale dintr-o…

o săptămână ago

Felicitare Sărbători

o săptămână ago