Adriana Năstase
Sute de animale stau închise în adăposturi, iar de cele mai multe ori, cei care au grijă de ele se uită, neputincioşi, cum acestea rămân acolo, deoarece nu-i dorește nimeni. Sunt foarte mulți câini vagabonzi aflați în adăposturile din județ. Salvarea lor poate să vină din partea celor care au suflet mare şi decid să adopte un patruped.
Sute de căței în adăposturi
Procesul în care un câine ajunge din cuşca de la adăpost, în casa unui iubitor de animale este unul simplu şi la îndemâna majorităţii. Toţi cei care parcurg cei cinci paşi ai unei adopţii se pot bucura la final de compania şi loialitatea celui mai bun prieten al omului. Pentru început, doritorii trebuie să vină la unul dintre adăposturile din judeţ şi să îşi aleagă animalul preferat, după care să facă dovada că îl pot întreţine. Aici, de obicei, este vorba de o declaraţie pe propria răspundere, unde adoptatorii îşi asumă responsabilitatea că vor avea grijă de câine aşa cum trebuie. După ce primii doi paşi sunt parcurşi, animalul mai rămâne câteva zile în adăpost, unde va fi pregătit pentru următoarea etapă a vieţii sale, şi anume, pentru a fi dat spre adopţie, printre altele fiind şi sterilizat. Penultimul pas reprezintă completarea unui formular tip, iar în final, căţelul poate fi luat acasă.
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Serviciul judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân” are în prezent peste 300 de câini în cele cinci adăposturi funcționale din județ. Nicolae Oprean, șeful Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Serviciul județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân”, spune că pentru a adopta un animal de aici este nevoie de plata a 50 de lei, reprezentând contravaloarea CIP-ului și a carnetului de sănătate pentru cățel.
Programul pentru vizitarea adăposturilor cu căței este de luni până vineri între orele 11 și 13, sâmbătă și duminica între 10 și 11. Cine dorește să ia un animal acasă trebuie să prezinte buletinul, dovada spațiului unde va crește câinele, acordul vecinilor dacă locuiește la bloc și are mai mult de doi câini și dovada veniturilor sale. Intrarea vizitatorilor va fi interzisă în ziua în care vor avea loc castrări și alte activități medicale.
STIMAȚI CONCETĂȚENI ROMÂNI Mă adresez fiecăruia dintre Domniile Voastre deoarece țara noastră, a fiecăruia în…
Mai mulți bărbați din comuna Ilia, membri unei bande, au furat mai multe animale dintr-o…