Categories: ActualitateFlash

Ce crede prefectul Fabius Kiszely despre Dispeceratul112 din judeţ Este loc de mai bine!

După ceea ce s-a întâmplat la Caracal, românii se întreabă, şi pe bună dreptate, pentru ce dăm atâţia bani pentru sistemul 112, în condiţiile în care mulţi dintre operatorii de acolo au dovedit că nu sunt pregătiţi pentru a face faţă unor situaţii limită şi de urgenţă.

Poliţia, pompierii se mişcă bine

În judeţul Hunedoara, în urmă cu cinci ani, Consiliul Judeţean a investit două milioane de euro, banii hunedorenilor, în Centrul Judeţean pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă (CJMSU). E firesc să ne întrebăm dacă dispeceratul 112 în judeţ funcţionează cum trebuie sau nu?
Prefectul de Hunedoara, Fabius Kiszely, a declarat că ”este loc de mai bine”. Operatorii STS sunt primii care iau contact cu persoanele care sună la 112. Ei redirecţionează apoi apelul la Poliţie, Jandarmi, Pompieri, Salvamont, în funcţie de problemă. ”Dispeceratul 112 al Poliţiei a primit, în anul 2018, peste 35.670 de apeluri telefonice de la cetăţeni, fiind necesară intervenţia în teren la peste 16.000 dintre cazuri. În peste 90 la sută din aceste situaţii, intervenţia s-a realizat într-un timp scurt, de sub 10 minute”, susţine comisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. În ceea ce priveşte intervenţia pompierilor, maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, a declarat că ”în cazul echipajelor SMURD, timpul mediu de intervenţie a fost în 2018 de nouă minute şi trei secunde, iar la echipajele de stingere a incendiilor, de 9 minute şi 43 de secunde. Ca atare, statisticile arată bine pe hârtie, dar practica ne omoară, din păcate.

A fost constituit un grup de lucru

Pe de altă parte, prefectul de Hunedoara ne spune că a organizat, începând de anul trecut, un grup de lucru privind infracţionalitatea juvenilă. Ce a aflat prefectul şi nu numai el? Că Valea Jiului este zona din judeţ unde există o infracţionalitate crescută şi nu vorbim doar de cea juvenilă. ”Avem un risc de infracţionalitate crescută în Valea Jiului”, a afirmat Fabius Kiszely.
Am încercat, în final, să tragem o concluzie referitoare la activitatea Dispeceratului 112 din judeţ. Până la urmă, ea a fost evidenţiată tot de prefectul Fabius Kiszely. ”Se pierde mult timp de la preluarea apelurilor de la 112, până la transferul către instituţiile titulare”, a spus prefectul de Hunedoara.( Sorina Popa)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

LICITAŢIE

CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zo­nă, ajuns, cum se spu­ne cu sacii în căruță,…

2 zile ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…

2 zile ago

Când va fi SFINȚITĂ Catedrala Mântuirii Neamului: „Permanent deschisă închinătorilor”. Cât ne costă Catedrala

Catedrala Națională va fi sfințită du­mi­nică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecu­menic Bartolomeu I al…

2 zile ago

Bulina neagră

Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…

2 zile ago

Bătută măr de sărbătorile de iarnă

O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de săr­bătorile de…

2 zile ago