Sport

Ce realizare! Ales vicepreședinte al Federației

Sensei Mircea Popa (foto), Fonda­torul A.C.S Ronin Deva, a fost ales vicepreședinte al Federației Române de Karate Tradițional, el fiind, o figură de referință în lumea karate-ului tra­dițional din România.

Respectat
Cu o experiență de peste trei decenii în practicarea și promovarea acestui sport, Sensei Mircea Popa, centură neagră 6 dan și arbitru internațional, a adus o contribuție semnificativă la dez­voltarea karate-ului tradițional în țară, atât prin activitatea sa ca instructor, cât și prin implicarea în structurile ad­mi­nis­trative ale federației.
Sensei Mircea Popa este fondatorul Asociației Clubul Sportiv Ronin Deva, un club dedicat cultivării artei karate-ului tradițional și formării tinerilor spor­tivi. De-a lungul anilor, clubul a devenit unul dintre cele mai respectate centre de pregătire din țară, fiind recunoscut pentru rezultatele deosebite obținute de sportivii săi la competițiile naționale și internaționale.
Alegerea sa în funcția de vice­pre­șe­dinte al FRKT reflectă recunoașterea valorii și a dedicării sale în promovarea karate-ului tradițional. În acest nou rol, Sensei Mircea Popa își propune să con­tribuie la consolidarea poziției Fe­de­rației la nivel național și internațional, să sprijine dezvoltarea tinerilor sportivi și să promoveze valorile autentice ale a­cestei arte marțiale: respectul, dis­ciplina și autocontrolul.

Mod de viață
În calitate de vicepreședinte al FRKT (alături de alți 3 vicepreședinți), deca­nul Mircea Popa intenționează să spri­jine și mai mult inițiativele menite să atragă tinerii către practicarea karate-ului tradițional, văzând această dis­ci­plină nu doar ca un sport, ci ca pe un mod de viață.
Alegerea sa în funcția de vice­pre­ședinte marchează un nou capitol în cariera sa, dar și o oportunitate pentru Federația Română de Karate Tra­dițional de a beneficia de experiența și viziunea unui lider dedicat. Sensei Mircea Popa continuă să fie un model pentru generațiile actuale și viitoare de practicanți ai karate-ului, contribuind la menținerea valorilor tradiționale în lumea modernă a sportului. Fe­de­rația are 68 cluburi afiliate și este înființată din anul 1990 și este afiliată la federațiile internaționale de profil (ITKF Global, ETKF și WFF). (N.G.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

6 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A renunțat la postul căl­duț și leafa de mii de lei chiar acum când se…

17 ore ago

Ministerul Familiei anunță finalizarea primelor șase centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, condus de Natalia Intotero,  a anunțat finalizarea construcției…

17 ore ago

Bulina albă

Prof. dr. Maria Ștefănie, inspector școlar general al județului Hunedoara Pentru că a fost recompensată…

17 ore ago

Buline neagră

Iosif N., din Călan Pentru că este acuzat că și-a abuzat sexual propriile fete, una…

17 ore ago

Riscă pușcăria după ce a cheltuit banii de pe un card bancar găsit

O tânără din municipiul Petroșani a fost trimisă în judecată pentru in­frac­țiuni de complicitate la…

17 ore ago