ComunitateEducatie si cultura

Ce spectacole pregătesc artiștii de la Teatrul de Artă Deva

„Teatrul este o sursă de divertisment și inspirație care are puterea de a uni diverse culturi și po­poare, dar și un instru­ment de edu­cație, infor­mație și creație, un ba­ro­metru al timpului și al timpurilor”, spune Mihai Panaitescu (foto), mana­gerul Teatrului de Artă Deva (TAD).

Femeile, invitate la spectacol de ziua lor
E timpul comediei în luna martie, la Teatrul de Artă Deva! Programul lunii cuprinde spectacole care deja se bucură de aprecierea publicului cât și cea de a doua premieră a anului 2022, spectacolul pentru copii Scufița roșie, regia Eugen Pădureanu.
Ca în fiecare an, vă invităm să ne fiți alături în proiectul nostru „Sărbătorim Femeia, la Teatru”!
În acest an, pentru acest proiect am ales comedia „Nu-i ușor să fii bărbat”, regia Mihai Panaitescu. În data de 4 martie, ora 19, doamnele și domnișoarele vor avea acces gratuit la acest spectacol și sperăm ca darul nostru să le bucure! Este nevoie de rezer­vare prealabilă iar accesul în sala de spectacole se va face cu respectarea tuturor dispozițiilor legale în vigoare valabile la data desfășurării eveni­men­tului.
Programul complet al lunii martie este următorul:
4 martie, ora 19 – Nu-i ușor să fii bărbat, regia Mihai Panaitescu
11 martie, ora 19 – O noapte furtunoasă, regia Mihai Panaitescu
13 martie, ora 11 – Scufița Roșie, regia Eugen Pădureanu – PREMIERĂ
18 martie, ora 19 – O afacere de familie, regia Eugen Pădureanu.
Biletele s-au pus în vânzare la Agenția Teatrală și se pot face rezervări la numerele de telefon 0787259420 sau 0787287113.

Managerul, dizertație în limba franceză
Un eveniment extrem de important pentru instituția de cultură din municipiul Deva va avea loc la finalul lunii martie.
Vom sărbători „Ziua Mondială a Teatrului ” în data de 27 martie, la Festivalul Internațional 24 de ore de teatru – El Kef, Tunisia, cu spec­tacolul „Contrat.Son derniere voeu”, regia Mihai Panaitescu, pro­ducție a Teatrului de Artă Deva. Acest spectacol a avut premiera în anul 2019 și se bucură de par­ticiparea ex­tra­or­di­nară a actriței Ioana Cră­ciu­nescu. Cu­nos­cută ac­triță și poetă, Ioana Crăciunescu a ab­solvit Institutul de Artă Teatrală și Cine­mato­gra­fică I.L. Caragiale din Bu­curești și a devenit actriță a Teatrului Nottara în anul 1973. De-a lungul impre­sio­nan­tei sale ca­riere, a publicat nume­roase volu­me de poezie și a jucat în numeroase filme dintre care a­min­tim: Actorul și sălbaticii, Ion: Blestemul pă­mântului, blestemul iubirii, Artista, dolarii și ardelenii, De ce trag clo­po­tele, Mitică?, Quelque part vers Conakry, Undeva la Palilula, etc. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România, a Uniunii Ziariștilor Români, a UCIN și UNITER.
Managerul teatrului devean, Mihai Panaitescu, a fost invitat, cu această ocazie, să susțină, în cadrul festivalului. O dizertație în limba franceză despre teatrul românesc aflat la răscruce de civilizații.
Sperăm ca oferta noastră de spectacole să vă determine să ne călcați din nou pragul și împreună să ne bucurăm de un an teatral extraordinar!
„Omul își caută neîncetat rostul existenței în cadrul umanității, pentru că plăcerile sim­ple sau viciile nu mai sunt de mult o justificare suficientă a viețuirii în sine. Într-o lume dominată de interese economice egoiste, ființa umană are nevoie de confirmare, de sine și de grup…..de aceea avem nevoie mai mult decât oricând de Teatru”, a declarat Mihai Panaitescu, managerul TAD.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura