Actualitate

Cea mai mică țară din lume: Cum se trăiește în Principatul Sealand

Principatul Sealand este cea mai mică țară din lume, după cum pretind oficialitățile. Este situat în Marea Nor­dului, lângă apele teritoriale bri­tanice. Dar să ne facem o idee des­pre cât de mică este cea mai mică țară din lume și cum se trăiește acolo.

Înconjurată de mare
Cea mai mică țară din lume nu este Vaticanul, ci această mică platformă offshore situată în Marea Nordului, cunoscută sub numele de Sealand. După cum sugerează și numele, este un ținut înconjurat de mare pe toate părțile. Vaticanul este însă cea mai mică țară, care este recunoscută la nivel internațional. Sealand, pe de altă parte, nu este!.
Structura organizatorică: Principat
Prințul conducător: Michael Bates
Declarat: la 2 septembrie 1967
Suprafața revendicată totală: 0,004 km pătrați
Presupusă monedă: Monede și mărci poștale ale dolarului Sealand
Cum și când a fost construit Prin­cipatul Sealand?
Sealand a fost construit de britanici în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. A fost folosit ca fort al ar­matei și marinei. Era situat în afara apelor Marii Britanii (limită), așa că tre­buia să fie demolat după terminarea războiului, dar cumva nu a fost distrus. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în 1943, HM Fort Roughs a fost construit de guvernul Regatului Unit sub numele de Maunsell Forts. Aceste forturi și-au găsit în primul rând utilizarea ca o apărare împotriva căilor maritime vitale din estuarele din apropiere. Au fost utile și împotriva aero­navelor germane care bom­bar­dau. Aceste forturi Maunsell au fost dezafectate în 1956.
Cine este proprietarul?
În anul 1967, Sealand a fost ocupat de Paddy Roy Bates. El a revendicat-o de la radiodifuzorii Pirate și a declarat că este o țară suverană. Cu toate acestea, în ultimii 54 de ani, a lucrat în sfidarea Guvernului Regatului Unit. Principatul Sealand este totuși o micronație disputată. Este situat la 12 kilometri de coasta Suffolk ca teritoriu.

Cazul guvernului britanic împotriva lui Bates
În 1968, muncitorii britanici au încercat să intre în Principatul Sealand pentru a-și întreține geamandura de navigație. Bates a încercat să-i sperie trăgând niște focuri de avertizare. El era totuși un cetățean britanic la acea vre­me, așa că a fost chemat de Curtea Marii Britanii. Nu a fost sanc­țio­nat întrucât infracțiunea comisă se afla în afara limitei de 3 mile marine de apele țării și astfel cauza nu a putut continua. Atunci Bates a introdus o Cons­tituție, un steag național și un imn național, împreună cu monede și pașapoarte în Sealand.

Cine trăiește în Principat?
Sealand este ocupat de membrii familiei și asociații lui Paddy Roy Bates, care s-a autodenumit Alteța sa Reagală Prințul Roy de Sealand. Prin­țul Roy a murit în 2012, iar principatul este astăzi condus de fiul său, Prințul Michael I. Populația unității depășește rar cinci locuitori, iar suprafața locui­bilă este de 550 m².

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

4 zile ago

COMUNICAT al Asociației Județene a Răniților Revoluției și Urmașilor Eroilor Martiri Hunedoara-Deva

STIMAȚI CONCETĂȚENI ROMÂNI Mă adresez fiecăruia dintre Domniile Voastre deoarece țara noastră, a fiecăruia în…

5 zile ago

Comunicat de presă

o săptămână ago

Bandă de hoți din Ilia, furturi pe bandă rulantă

Mai mulți bărbați din comuna Ilia, membri unei bande, au furat mai multe animale dintr-o…

o săptămână ago

Felicitare Sărbători

o săptămână ago