CEH, scos din insolvenţă pentru a doua oară
Scenariul intrării şi ieşirii din insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara (CEH) pare că se repetă la nesfârşit. Este pentru a doua oară când societatea revine la statutul iniţial intrării în insolvenţă, în urma unor hotărâri judecătoreşti definitive.
Ieri, Curtea de Apel Alba Iulia a respins cererile CEH şi ale creditorilor de intrare în insolvenţă, decizia fiind definitivă. Asta, după ce Tribunalul Hunedoara a admis în 23 iunie 2016, aceleaşi cereri, desemnând ca administrator judiciar provizoriu pe GMC SPRL Craiova. Hotărâri similare au fost date de aceleaşi instanţe şi la prima judecare a dosarului. Prin decizia din 7 ianuarie 2016, Tribunalul Hunedoara a dispus intrarea în insolvenţă a societăţii producătoare de energie, desemnând ca administrator judiciar provizoriu firma din Craiova. Sentinţa a fost atacată cu apel şi sub aspectul administratorului judiciar desemnat, chiar de către CEH, care a cerut să-i fie atribuit acest rol unei alte firme specializate în proceduri de insolvenţă. După judecarea apelului, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus casarea sentinţei şi retrimiterea dosarului spre rejudecare la instanţa hunedoreană. Atunci, CEH a intrat şi a ieşit din insolvenţă pentru prima oară, întreaga activitate a acestuia fiind dată peste cap.
Conform declaraţiei directorului general adjunct al CEH, Horea Giurgiu, revenirea la statutul iniţial intrării în insolvenţă nu este benefică societăţii, deoarece toţi creditorii care au sentinţe judecătoreşti definitive vor putea executa silit bunurile CEH şi vor putea pune poprire pe conturi. „Din punctul meu de vedere, nu ar fi bine pentru CEH să iasă din insolvenţă. O societate aflată în această procedură este protejată faţă de creditori. Am mai trecut prin acest scenariu în luna mai”, a afirmat Horea Giurgiu, directorul general adjunct al CEH. (N.Bumbac)