Sindicatul „Muntele“ a semnat un protocol cu administraţia CEH în care se precizează că angajaţii minelor pot fi chemaţi la serviciu în zilele nelucrătoare din luna august, dacă aceştia sunt de acord. „Este o perioadă în care producătorii de energie electrică pe bază de cărbune sunt principalii furnizori de energie în sistem. S-a semnat un protocol cu administraţia CEH pentru luna august, care prevede că se va putea lucra pe bază de comandă, doar cine doreşte, nu este obligatoriu. Încercăm să profităm din plin de acest vârf al cerinţei de energie pe care putem să o producem noi”, a declarat, ieri, Darius Câmpean, preşedintele Sindicatului „Muntele”.
Potrivit directorului general al CEH, Viorel Stancu, vremea secetoasă a dus la o creştere o solicitărilor de energie electrică produsă în termocentrale. Cererea mare se regăseşte şi în preţurile de pe piaţa de energie, care au crescut cu peste 30 la sută, comparativ cu perioada similară din anii 2015 şi 2016. „Preţurile se regăsesc pe Piaţa Zilei Următoare (PZU) şi sunt mult mai mari ca în perioada similară din anii precedenţi. Preţurile sunt cu 30-40 la sută mai mari ca în perioada similară a anilor 2015 şi 2016”, a precizat Stancu.
În cadrul CEH lucrează circa 5.000 de angajaţi, dintre care 3.000 de mineri muncesc la exploatările de huilă Lupeni, Livezeni, Lonea şi Vulcan, iar diferenţa, la termocentralele Mintia şi Paroşeni. (Sorin Blada, AGERPRES)
Bătaie între susținătorii unui candidat la prezidențiale, că dintr-o dată toți politicienii sunt iubitori de…
Prof. univ. dr. ing. Victor Mocanu, reputat profesor universitar de geologie și geofizică al Universității…
Alex P., din Petroșani Pentru că i-a fost revocat beneficiul suspendării executării unei pedepse pentru…
Un groaznic accident s-a produs recent la Burjuc. O fetiță de 10 ani a fost…
Poliţiştii din judeţul Hunedoara au confiscat 13 arme şi 3.000 de elemente de muniţie în…
S-a întâmplat la Judecătoria Deva, dar grefiera acuzată că a avut o atitudine neprofesionistă a…