Cei 3 „C” pe care trebuie să îi iei în considerare atunci când soliciți un credit rapid
Urgențele înseamnă, de foarte multe ori, nevoi financiare mai mari decât în mod normal. Fie că a întârziat foarte mult timp salariul, ai o urgență medicală sau ți s-a stricat mașina, un credit online urgent pare a fi cea mai bună soluție pe care o ai la îndemână.
Această soluție este foarte atractivă, însă pentru a fi 100% eficientă trebuie să fie supusă unor condiții. Dacă reușești să gestionezi foarte bine creditul, să returnezi la timp banii împrumutați și să ai o comunicare bună cu cei care ți-au oferit banii, atunci totul va fi perfect. În caz contrar, riști să atragi o serie de costuri suplimentare și să transformi creditul într-o povară grea.
Înainte de a solicita un credit rapid de la o bancă sau de la un IFN, este bine să ții cont de cei 3 „C” esențiali :
- Capacitatea ta de plată
Una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac cei care cer un credit este faptul că solicită sume mult prea mari, pe care nu le pot plăti înapoi. Este bine să îți cunoști limitele, împrumutând doar atât cât îți permiți să înapoiezi fără întârzieri.
2. Cheltuielile
Chiar și atunci când creditul este luat în urma unui calcul atent, este important să iți administrezi mai bine cheltuielile. Fă-ți o listă cât mai corectă cu toate cheltuielile zilnice, elimină orice cheltuială inutilă și achită creditul la timp.
O organizare foarte bună a cheltuielilor poate fi de mare ajutor și în momentele în care nu ai credite active, deoarece poate fi o excelentă modalitate prin care poți economisi.
3. Costurile
Al 3-lea „C” de care trebuie să ții cont vine de la costurile aferente unui credit. Costurile includ dobânzi și comisioane și sunt, de fapt, cele care generează cheltuieli, motiv pentru care trebuie să le acorzi cea mai mare atenție. Compară comisioanele și dobânzile fiecărei instituții financiare pe care o analizezi și descoperă care este varianta cea mai bună pentru tine. Comisioanele și dobânzile sunt cele care determină costul unui credit.
Dacă ai făcut o analiză atentă a fiecărui detaliu, împrumutul se poate dovedi cât se poate de eficient.
Sfaturi utile de la specialiști!
- Ia credite rezonabile
Nu împrumuta bani pentru cheltuieli ce pot fi considerate mofturi. Împrumuturile trebuie să fie făcute doar pentru cheltuieli urgente sau pentru îmbunătățirea condițiilor de viață pentru tine sau pentru familia ta.
- Nu împrumuta mai mulți bani decât ai nevoie
Este o greșeală pe care o fac foarte mulți oameni și care duce, de foarte multe ori, la catastrofă pentru bugetul lor familial.
- Nu întârzia cu plata ratei
De cele mai multe ori, costurile creditelor cresc esențial dacă se adaugă penalizările de întârziere. Dacă întârzii din cauza zilei în care primești salariul, ar trebui să găsești o soluție împreună cu creditorul tău pentru schimbarea datei scadente.