În orășelul olandez Lisse, situat între Amsterdam și Haga, se află Parcul Keukenhof, unul dintre cele mai frumoase și strălucitoare locuri din lume, întins pe o suprafață de 30 de hectare.
Cunoscut și ca „Grădina Europei”, parcul este de fapt o imensă grădină de flori, cea mai mare din Europa și a doua ca mărime după „Dubai Miracle Garden”. Aceasta oferă un spectacol floral uimitor mai ales primăvara, de la sfârșitul lunii martie până la jumătatea lui mai, atunci când are loc și Festivalul Keukenhof (22 aprilie), o sărbătoare a florilor de primăvară, cu spectacole, expoziții și parade florale impresionante.
Expoziția
Pe parcursul a două luni de primăvară, grădina înflorește la propriu și se transformă într-un paradis floral uimitor. Milioane de fire de lalele (spre exemplu, în anul 2016 au fost expuse peste 7 milioane) de diferite culori – roșii, mov, galbene, portocalii, violete şi albe și peste 1000 de varietăți din mai multe zeci de specii de lalele pot fi admirate de vizitatori, spectacolul cromatic fiind unul uimitor. Pe lângă lalele, în grădina Keukenhof pot fi admirate și narcise, brândușe, zambile, crini, orhidee, frezii și multe flori de primăvară, sau specii de flori de grădină, spectacolul cromatic și mireasma produse de toate aceste flori, plantate cu multa grijă și simț estetic fiind uneori tulburător. Cea mai bună perioadă pentru a vizita grădina este pe la jumătatea lunii aprilie, atunci când cele mai multe plante înfloresc și capătă o înfățișare proaspătă, aspectul cromatic fiind unul impresionant. Expoziția florală este organizată pe mai multe pavilioane – Pavilionul Oranje Nassau, Pavilionul Wilhelmina, Pavilionul Juliana, Pavilionul Beatrix şi Pavilionul Wilhem Alexander, programul pentru fiecare expoziție în parte fiind trecut în pliantele de prezentare. După numărul turiștilor, Pavilionul Wilhem Alexander pare să fie cel mai vizitat loc din Parcul Keukenhof. Aici vizitatorii se pot delecta cu peste 100.000 de exemplare de lalele de toate culorile, formele şi mărimile.
Foarte captivant este, de asemenea, și Pavilionul Oranje Nassau, în care puteți recunoaște anumite obiective turistice din lume, personaje celebre ale artei sau literaturii, etc., redate prin aranjamente florale în care predominantă este laleaua.
Alte atracții
Fie că este văzut într-o fotografie sau în realitate, Parcul Keukenhof are o înfățișare de basm, uimitoare, aproape ireală. Alei întinse decorate cu șiruri de flori multicolore șerpuiesc printre copaci, garduri vii, arbuști, fântâni arteziene, spre păduri, mici lacuri și izvoare, ori spre cafenele și locuri de picnic special amenajate. Sentimentul prezenței pe un tărâm fermecat, de poveste, nemaiîntâlnit este foarte prezent. Cu toate acestea, atmosfera încântătoare din parc nu este asigurată doar de spectacolul cromatic și olfactiv al florilor. Vizitatori se pot bucura mai ales în timpul Festivalului Keukenhof de spectacole organizate la diferite ore din zi, multe dedicate, bineînțeles, florilor. Există, de asemenea, grădini inspiraționale, zeci de opere de artă create din flori (și nu numai) și expuse pe alei, iazuri cu pești, nenumărate specii de păsări, sau canale de apă cu o arhitectură încântătoare, pe care turiștii se pot plimba cu barca. Copiii nu sunt nici ei uitați, pentru aceștia fiind puse la dispoziție nenumărate locuri de joacă. Tot pentru copii sunt organizate numeroase activități și jocuri, cum ar fi Vânătorii de comori, scenete, jocuri de rol sau vizite la o fermă de animale.
Împrejurimile
În drum spre Grădinile Keukenhof veți fi fermecați de celebrele și fabuloasele câmpuri colorate acoperite pe hectare întregi de lanuri de lalele multicolore. Acestea câmpuri de lalele, care aparțin fermierilor din zonă, inundă împrejurimile Parcului Keukenhof, dar și privirile și inimile turiștilor care nu se mai pot sătura să le privească de la distanță sau chiar din mijlocul lor. Toată această splendoare creează superbele peisaje tipic olandeze, în care faimoasele mori de vânt se pierd printre lanurile și câmpurile întinse de lalele multicolore până departe spre linia orizontului.
Mai mulți bărbați din comuna Ilia, membri unei bande, au furat mai multe animale dintr-o…
Nu unul ci patru judecători de la ICCJ au judecat dosarul și au dat aceeași…
Șușotesc gurile rele prin târg că o duduie care le face viața grea salariaților săi…