Cine încurcă iţele în cazul deponeului ecologic?
Preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că există varianta, perfect legală, ca până să se finalizeze licitaţia pentru administrarea deponeului ecologic, acesta să fie dat unei primării care are firmă de salubritate cu autorizaţie de funcţionare.
Măsuri dure, dar necesare
Se ştie că deponeul ecologic de la Bârcea Mare nu poate funcţiona, deoarece licitaţia pentru desemnarea firmei care-l va administra a fost contestată. Situaţia deşeurilor din judeţ devine tot mai critică pe zi ce trece, iar licitaţia s-a poticnit. „S-au cerut 150 de clarificări la licitaţia respectivă. Jocurile sunt atât de bine sudate, încât unii îşi permit să conteste, astfel încât să oblige unităţile administrativ-teritoriale să cotizeze şi mai mult. Sau poate se gândesc că vom încălca legea, dar se înşală. Le transmit celor care cred asta că suntem hotărâţi să luăm măsuri dure, în limita legii”, a declarat preşedintele Laurenţiu Nistor. Situaţia cu desemnarea operatorului pentru deponeul ecologic se poate prelungi, susţine Nistor, câţiva ani de acum încolo.
Termen prelungit
„Situaţia deponeului ecologic de la Bârcea Mare este destul de tragică. Licitaţia pentru acesta este contestată în ceea ce priveşte caietul de sarcini. Am fost nevoiţi să luăm măsuri suplimentare pentru a nu ajunge în situaţia de a pune deşeurile în mijlocul localităţilor”, a afirmat preşedintele CJ Hunedoara. El a arătat că până la momentul în care deşeurile vor putea fi depozitate la groapa ecologică, gunoiul se va transporta pe două platforme temporare autorizate din Deva şi Petroşani. Platforma din Deva mai poate primi deşeuri până la o capacitate de 70.000 de tone, iar cea din Petroşani va fi deschisă în următoarele zile şi va prelua 13.000 de tone de gunoi din oraşele Văii Jiului, pentru o perioadă de şase luni. Termenul pentru ca deponeul să funcţioneze a fost prelungit, până în 17 noiembrie 2016. Sigur nu va putea fi respectat nici acesta, iar dacă nu se găseşte soluţia salvatoare, va fi rău de tot.
Ne-am săturat de povești. Din 2004 până acum la conducerea Consiliului județean a fost PNL. Cine răspunde pentru situația creată? Ce măsuri s-au luat? Ce organe au fost sesizate? PSD, atenție că vin alegerile din noiembrie și nu ați mișcat mai nimic. Toți oamenii lui Moloț sunt pe funcții în instituțiile subordonate C.J.-ului!