Actualitate

Circ şi fărădelege

02 volodia macovei (5)Volodia Macovei
Dacă sfârşitul anului 2013 şi începutul lui 2014 au constituit o perioadă plină de frisoane politice, dacă la alegerile din 25 mai au ieşit colţii mai multor animale de pradă din politica românească, acum totul s-a transformat în haos constituit din circ şi fărădelege.
Este evident cine susţine marile spectacole în arena circului: clasa politică românească, cuprinsă de un tremurat apocaliptic. Ai mereu senzaţia că tot ce se întâmplă în România acestor zile este pus pe un mal abrupt, scuturat de mici cutremure. Parcă se prăbuşeşte, în fiecare zi, câte ceva. Politicienii, din toate părţile, parcă au înnebunit, aleargă disperaţi care-ncotro, zbiară unii la alţii, năvălesc în şedinţe fără sfârşit, ies cu declaraţii din care nici ei nu mai înţeleg nimic, se croiesc zeci de strategii şi teorii ale conspiraţiei în fiecare oră.
Cetăţeanul este prins în acest vârtej, îşi macină, în zadar, creierul, încercând să priceapă câte ceva, e doborât de informaţii şchioape, astfel încât nici nu-şi mai aminteşte despre viaţa lui, despre problemele lui, despre familie, prieteni, colegi, vecini… În ultima vreme, din nou, instituţiile se arată paralizate, nimeni nemaiavând timp de funcţionarea lor, primăriile şi consiliile judeţene sunt bulversate şi slab active, guvernul pare o adunare prinsă într-o pictură de vândut în piaţă.
Între timp, aproape fără să fie băgată în seamă, Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, iese public şi arată ce se întâmplă cu zona marilor corupţi: „în ultima perioadă de timp, toate avizele de arestare preventivă pe care noi le-am solicitat (Parlamentului, n.n.) au fost respinse, chiar dacă persoanele făceau parte din partide diferite (…) nu a contat neapărat numărul de parlamentari dintr-un anumit partid, ci pur şi simplu a fost o voinţă unitară de a bloca aceste măsuri preventive”  şi „în cursul anului trecut DNA a pus sechestre şi a instituit măsuri asiguratorii de peste 300 milioane de euro (…) doar 5 la sută din ce dispune instanţa să fie confiscat se confiscă efectiv” şi „există riscuri de divulgare a mandatelor de interceptare, deoarece pe noile Coduri toată lumea are acces la registru, în timp ce pe vechiul cod aceste solicitări se făceau la preşedintele instanţei sau la judecatori anume desemnaţi”. Fără comentarii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura