O dată la cinci ani, conform unui ordin al ministrului Educaţiei, colegiile intră, obligatoriu, într-o evaluare, iar dacă nu îndeplinesc condiţiile stipulate în cadrul legislativ, sunt trecute la grad de licee. Astfel s-a întâmplat cu 13 din cele 19 unităţi de învăţământ din judeţ, printre care Colegiul Tehnic Agricol „Alexandru Borza“ Geoagiu, care a devenit Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza”.
„Există o serie de criterii, printre care vechimea unităţii, dotări, performanţe, proiecte cu finanţare externă, dar şi rata de promovare la examenul naţional de Bacalaureat etc, toate ducând la clasificarea instituţiilor de învăţământ. Chiar dacă am trecut de la statutul de colegiu la cel de liceu, ce ne bucură e că avem o mare căutare printre absolvenţii de gimnaziu şi o bună absorbţie pe piaţa muncii a elevilor care termină la noi. În 2001 am primit titulatura de colegiu, funcţionând astfel până de curând“, a afirmat profesorul Octav Cismaşiu, directorul adjunct al Liceului Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu.
Acesta a mai spus că situaţia e cumva nedreaptă, având în vedere că elevii de la profil tehnologic, care vin, de fapt, să înveţe o meserie, dau bacalaureat la fel cu cei de la teoretic, astfel că rezultatele nu au cum să fie dintre cele mai bune în asemenea condiţii.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…