Compartimentul de Ortopedie al spitalului din Orăştie, salvatorul multor pacienţi. Turnul pentru intervenţii de artroscopie, dotarea care face diferenţa
Magdalena Șerban
Istoria asistenței medicale spitaliceşti în Orășie începe în anul 1940, prin înființarea Spitalului de Stat, în clădirea fostului liceu Kun din centrul urbei, unde a funcționat până în 1986.
Atunci, s-a dat în folosință construcția noului Spital Municipal Orăștie, din strada Pricazului, nr. 16. De la acea vreme și până în prezent, unitatea sanitară a cunoscut o traiectorie ascendentă, ajungând una dintre cele mai dotate și modernizate instituții de profil. Drept dovadă, fiecare secție are atuurile ei. Spre exemplu, Compartimentul de Ortopedie din cadrul Spitalului Municipal Orăștie are în dotare un Turn pentru intervenții de artroscopie, fiind unul dintre cele mai performante apartate din județ, dar și din țară.
Artroscopie. Pentru cei din municipiu și zonele limotrofe
Investiţia pe care spitalul a realizat-o din fonduri proprii în 2021, în cuantum de 323.819 de lei, are menirea de a sprijini pacienții astfel încât să nu fie nevoiți să se deplaseze la alte unități medicale pentru a beneficia de această intervenție. Și-a justificat din plin necesitatea și aportul major, în ultimii ani. Legat de indicațiile artroscopiei de genunchi, acestea sunt leziuni la nivelul cartilajului articular, leziuni meniscale, corpi străini articulari, sinovite cronice, artroze ale genunchiului. ,,Pacienții care apelează la serviciile medicale de ortopedie din cadrul spitalului nostru pot beneficia de metode noi și sigure de investigare și tratament. Este important să știe că avem medici dedicați și tehnica medicală necesară pentru a face intervenții chirurgicale care în trecut nu se puteau realiza”, a transmis managerul Spitalului Municipal Orăștie, ec. Maria Lăcrămioara Uibariu (foto). De precizat că pentru a beneficia de avantajele artroscopiei, atât în scop de diagnostic, cât şi terapeutic, pacienţii se pot programa la numărul de telefon 0254.243.015. Pentru consultații gratuite, este nevoie ca persoana să fie asigurată și să dețină bilet de trimitere de la medic.