Marea parte din problemele IT sunt cauzate de navigarea pe Internet. Astfel, tot mai multe persoane aleg să îşi externalizeze serviciile de IT, pentru a înţelege ce înseamnă un antivirus bun, care sunt site-urile pe care se poate naviga fără riscuri şi care nu.
De ce este nevoie de specialist IT?
Prin urmare, investiţiile în IT vor creşte simţitor în viitorul apropiat, deşi, la ora actuală, tendinţa majorităţii utilizatorilor de tehnologie este de a apela la servicii de consultanţă, numai atunci când se confruntă cu probleme grave. În condiţiile în care viruşii şi programele „malware” au evoluat odată cu tehnologia, iar utilizatorul poate oricând primii un program „spyware” prin email sau îl poate aduce în sistem printr-un stick USB, Computer Troubleshooters susţine necesitatea apelării la consultanţă IT specializată pentru a ne limita riscurile.
În cazul companiilor, pierderea în totalitate a datelor sau virusarea computerelor este unul din motivele cele mai grave pentru care se apelează la servicii specializate IT, alături de defectarea sau funcţionarea proastă a programelor. „Cea mai gravă problemă întâlnită este cea a recuperării datelor”, declară Daniel Cristuţ, director general al Computer Troubleshooters Deva. Sunt, de exemplu, situaţii în care o companie îşi poate pierde datele contabile pe ultimii trei ani sau întreaga activitate poate fi oprită din cauza faptului că nu există mentenanţă pentru computere. O altă problemă des întâlnită de utilizatorii de tehnologie este întreruperea totală a activităţii, fapt întâlnit în peste 40 la sută din cazurile cu care s-a confruntat Computer Troubleshooters. Atât în primul caz, cât şi în al doilea, pierderile înregistrate de aceste companii depind de valoarea datelor care se pierd în cazul funcţionării deficitare a sistemului, prin urmare, acestea pot fi destul de serioase în unele cazuri.
Stik-urile USB, risc de infectare a sistemului
Specialiştii Computer Troubleshooters afirmă faptul că, începând cu acest an, se constată un nou risc de infectare ce a determinat creşterea cu 30 la sută a problemelor IT ce apar în companii. Acest fapt este cauzat de folosirea extensivă a mini-stick-urilor USB, datorită preţului mic şi gradului ridicat de disponibilitate pe piaţă şi faptului că scanarea şi verificarea lor este foarte puţin probabilă. Daniel Cristuţ completează: „Utilizatorii au învăţat să conştientizeze, în ultimii ani, riscurile accesului la Internet şi, pe cale de consecinţă, să se protejeze faţă de eventuale infecţii. Cu toate acestea, din observaţiile noastre, aproape nimeni nu asociază acest tip de pericol cu stick-urile USB, fapt ce a determinat creşterea ponderii acestui vector de propagare a malware-ului, atât prin infectare propriu zisă, cât şi prin absenţa măsurilor de precauţie care, de obicei, sunt asociate unui acces Internet. Cred că până la asocierea dispozitivelor mobile de transfer date cu un canal potenţial dăunator, asemănător Internetului – şi tratată ca atare – ponderea acestor dispozitive va creşte în rândul cauzelor infecţiilor.
Magdalena Șerban Recent, la Vorța, oamenii s-au putut bucura de un spectacol de colinde de…
Magdalena Șerban La Gurasada, urmează ca Moș Crăciun să le aducă daruri celor mici, iar…
Magdalena Șerban Luncoiu de Jos a strălucit în 2024. Asta, datorită faptului că aici rulează…
Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România, AFAN, a organizat o gală în care au…
View Comments
Asa este stick-urile sunt bune pentru transferul de date dar pentru asta trebuie sa ai un program antivirus care sa le scaneze cand sunt introduse in calculator.