Comunitate

Comuna Râu de Mori se luptă pentru viitor

Magdalena Şerban

Turismul poate fi cuvântul de ordine pentru multe zone ale judeţului Hunedoara, iar promovarea acestui domeniu, prin punerea în valoare a tuturor elementelor din zona respectivă menite a atrage turiştii, poate salva tot ceea ce înseamnă economie locală. Astfel, primarul comunei Râu de Mori, Niculiţă Mang (foto), îşi conturează drumul către transformarea colţului de Rai pe care îl păstoreşte într-o puternică zonă turistică.
 

E vremea modernizărilor…
Zonă cu un potenţial turistic aparte, Râu de Mori va avea un Centru de Informare Turistică, obiectiv ce va fi organizat chiar în faţa primăriei. Proiectul pe Măsura 313, ce stă la baza acestei investiţii, are o valoare de 200.000 euro. „Licitaţia pentru execuţie, dirigenţie de şantier şi consultanţă este făcută deja, iar noi sperăm ca în două săptămâni, să primim ordinul de începere a lucrărilor. Proiectul presupune o colaborare mai strânsă ca de obicei, între administraţia locală şi pensiunile aflate pe raza comunei. Acest centru va furniza turiştilor informaţii despre locurile de cazare disponibile la cabanele din zonă, facilităţile oferite, traseele turistice care pot fi parcurse, precum şi detalii despre toate obiectivele turistice de la noi. Un alt proiect depus, de data aceasta prin POR, vizează realizarea unor lucrări de amenajare, în vederea transformării Râuşorului într-o staţiune montană de mare interes. Suma ce intră în discuţie este de 6.400.000 de lei“, spune edilul şef al comunei Râu de Mori. Iar pentru că turismul nu se poate dezvolta şi menţine fără ca întreaga comunitate să beneficieze de modernizări, s-a mai depus un proiect pe HG 577, pentru alimentarea cu apă în satele Suseni, Brazi, Ostrovel, Valea Dâljii şi satul centru de comună. Suma vizată reprezintă aproximativ 3.500.000 de lei. Totodată,  se încearcă atragerea a 2.100.000 de euro pe programe de mediu, pentru introducerea canalizării în Ostrovel, Brazi, Râu de Mori şi Suseni. Proiectul e depus din decembrie anul trecut şi îşi aşteaptă eligibilitatea.

…dar şi a investiţiilor importante din bugetul local
Căminul Cultural din Ohaba-Sibişel are acum straie noi. Fiind o construcţie începută de la fundaţie, valoarea acesteia se ridică la circa 300.000 de lei, investiţie susţinută din bugetul local. Căminul are o capacitate de 300 de locuri şi va fi de mare ajutor comunităţii locale realizarea unor evenimente culturale şi sociale. Tot cu bani de la puşculiţa primăriei se vor asfalta 3 km de drumuri comunale şi se vor începe lucrările unei noi şcoli în satul Ostrov. Cea veche a fost retrocedată  bisericii catolice şi are ca termen de predare cinci ani. Astfel, pe cheltuială proprie, administraţia va ridica o nouă şcoală în satul respectiv.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura