O organizaţie nonguvernamentală (ONG) din judeţ, care şi-a pus reprezentanţi în secţiile de votare pentru supravegherea alegerilor locale din 5 iunie, este acuzată că a înscris în procesul electoral mai multe persoane fără a avea acceptul lor. Situaţia a fost sesizată de un partid politic din judeţ, care a cerut organelor de anchetă să facă lumină în acest caz, depunând o plângere la poliţie.
Toţi 24 din aceeaşi comună
„Ca urmare a plângerii depuse în data de 31 mai la Poliţia oraşului Haţeg, de către reprezentanţii unui partid politic, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Cercetările poliţiştilor vor fi efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Haţeg”, a informat subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Concret, în data de 27 mai, Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană (BECJ) Hunedoara a admis cererea Asociaţiei „Maris Dava” prin care a solicitat acreditarea unor observatori interni la alegerile locale din 5 iunie. Astfel, au fost acreditaţi 34 de observatori, numele lor fiind trecute în conţinutul Hotărârii nr. 48 a BECJ. La consultarea listei, reprezentanţii PSD Hunedoara au sesizat că de la poziţia 9 până la 34, toate persoanele înscrise pe lista din Hotărârea biroului electoral au domiciliul în comuna Sălaşu de Sus, în total 24 de persoane. Lucru care, în mod evident, le-a ridicat mai multe semne de întrebare. Iar una dintre ele a fost: de unde atâta spirit civic la locuitorii din comuna Sălaşu de Sus? Stând de vorbă cu persoanele din comuna menţionată, trecute pe lista de observatori acreditaţi de BECJ Hunedoara, social-democraţii au aflat că oamenii habar nu aveau ce rol vor trebui să îndeplinească la alegerile din 5 iunie. Motiv pentru care PSD Hunedoara a depus plângere la poliţie, cerându-le organelor de anchetă să clarifice situaţia.
Contactat pentru a ne da un punct de vedere despre acuzaţiile aduse la adresa ONG-ului, reprezentantul acesteia, Răzvan Ţărmure, a afirmat că organizaţia are în jur de 32 de membri acreditaţi. Acesta a mai specificat că nu este pentru prima dată când „Maris Dava” participă cu reprezentanţi în secţiile de votare pentru supravegherea modului în care decurge procesul electoral. Răzvan Ţărmure a mai spus că nu ne poate da alte detalii despre cum au fost selectaţi observatorii respectivi, deoarece nu s-a ocupat personal de această problemă. Atribuţiile i-au revenit unei colege, care ieri nu a fost disponibilă pentru a da informaţii. Asociaţia „Maris Dava” a fost înfiinţată în 2011, conform datelor de pe pagina electronică a ONG-ului, având în trecut mai multe acţiuni derulate în colaborare cu instituţiile judeţene.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…