Astfel, a fost adoptat Proiectul de Lege care restabilește drepturile paramedicilor din județele Hunedoara, Maramureș, Mureș, Arad și Sibiu. Acesta vine și în sprijinul paramedicilor de la Salvital Hunedoara, care, așa cum știți, nu beneficiau de aceleași drepturi salariale ca și colegii lor paramedici de la SMURD. Alături de Consiliul Județean și de primării, la Hunedoara s-au făcut eforturi pentru ca acești oameni, aflați și ei în linia întâi a luptei cu COVID-19, să aibă venituri decente. Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaților, ca urmare a cererii de reeaximare venită din partea președintelui României și va ajunge în Senat pentru reexaminare și vot final, Senatul fiind for decizional.
Un alt proiect adoptat în ședința din 23 aprilie este cel ce vizează recunoaşterea meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva Covid – 19. Acesta a fost votat de Senat pe 8 aprilie, iar Camera Deputaților este for decizional. Personalul medical prevăzut în proiect care execută, conduce sau coordonează misiuni şi sarcini de serviciu în condiţii de pericol deosebit beneficiază pe perioada stării de urgenţă, precum şi pentru o perioadă de 3 luni de la data încetării stării de urgenţă de un spor de până la 30%, calculat la salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie.
Proiectul instituie pensia de urmaș pentru personalul medical căzut la datorie în lupta cu epidemia. Este o lege cerută insistent de corpul medical și care răspunde unei nevoi sociale și umane acute, bonificația de 500 de euro anunțată ca recompensă de Klaus Iohannis și de guvernul său fiind considerată o amăgire și respinsă categoric de medici. Astfel, PSD a venit cu o propunere privind acordarea unei pensii de urmaș. Aceasta este egală cu 75% din salariul pe care respectivele cadre medicale l-au avut la data decesului, care se actualizează potrivit legii. În cazul în care nu există urmași, dacă cel decedat era singurul susținător al părinților săi, aceștia vor beneficia de jumătate din pensia de urmaș stabilită potrivit prevederilor anterioare. Prevederile legii se aplică întreg personalului medical – medici, asistente, infirmiere, îngrijitoare, personal auxiliar care participă la acţiuni medicale împotriva Covid-19, în mod individual sau colectiv.
Este important ca fiecare dintre noi să facem eforturile necesare pentru ca românii să iasă cu bine din această perioadă complicată. Parlamentarii PSD vor sprijini și vor adopta proiecte menite să fie de real ajutor în această luptă nedreaptă cu un virus despre care știm atât de puțin.
Deputat Laurențiu Nistor, președintele Organizației Județene a PSD Hunedoara
Mai mulți bărbați din comuna Ilia, membri unei bande, au furat mai multe animale dintr-o…
Nu unul ci patru judecători de la ICCJ au judecat dosarul și au dat aceeași…
Șușotesc gurile rele prin târg că o duduie care le face viața grea salariaților săi…
View Comments
Unde sint spitalele regionale? Unde e spitalul din Deva? La Santuhalm? De ce personalul medical e expus in loc sa aiba toate dotarile necesare? Taxele noastre unde-s? Da! Cei ce sunt in spital acum sunt eroi!
Stai acasa!
Cit tupeu!
Cit tupeu!