Politica si administratie

COMUNICAT: Ex-ministrul Dîncu are obligația să ne spună ce neînțelegeri a avut cu președintele Iohannis

Domnul Vasile Dâncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării. Motivele plecării din funcție pe care le-a invocat fostul ministru au lăsat loc de interpretări și de întrebări la care nimeni nu ne oferă un răspuns. Ne în­tre­băm ce anume i-a cerut preșe­din­tele, comandantul suprem al Armatei, și ministrul Apărării nu a fost de acord să facă? În privința căror decizii au existat neînțelegeri între domnii Dîncu și Iohannis? Este de datoria celor doi să ne ofere explicații, iar noi, românii, suntem obligați să le cerem.
Momentul demisiei domnului Dîncu, coincide cu prezența în România a renu­mitei Divizii 101 Aeropurtată a SUA al cărei General John Lucas ne spune că militarii sunt pregătiți de luptă și sunt gata să intre în conflict. Mai mult, militarii americani ne spun că sunt gata să treacă oricând granița în Ucraina. Cum adică? Cu ce misiune? Ce să caute soldați americani în Ucraina și de ce aceștia se pregătesc de luptă împreună cu soldații români?
Cum este posibil că niște soldați ame­ricani să vină pe pământ românesc și de aici, de pe pământ românesc să le arate mușchii rușilor. Nu, noi nu suntem de acord cu asta. Nu suntem de acord cu ame­nințările și cu presiunile de acest gen. Dacă soldații americani sunt gata să intre în luptă în Ucraina, să intre, direct de pe teritoriul lor, nu de pe teri­to­riul românesc. România și românii nu sunt la dispoziția SUA pentru atacuri.
România și românii nu amenință pe nimeni și nu folosește bully-ul la adresa altor țări. Asta nu e România. Nu e stilul nostru și vom spune NU războiului.
Nu putem remarca faptul că, demisia ministrului Apărării vine, după ce acesta a vorbit despre PACE și despre nevoia unor negocieri între părțile beligerante, respectiv Rusia, Ucraina și Marile Puteri. Sunt cuvinte pe care nu le-am auzit niciodată, dar absolut niciodată, din gura președintelui Iohannis, în cele aproape opt luni de conflict militar din­tre ruși și ucraineni. Ceea ce ne face să credem că pacea nu este pe placul loca­tarului de la Cotroceni. O eventuală în­chidere a conflictului l-ar face inutil pe domnul Iohannis, despre care se spune că pretinde la o funcție în cadrul NATO.
România vrea PACE. Și protestele din Europa ne arată că europenii vor PACE.
Din ce în ce mai mult acest război pare că îndeplinește dorințele liderilor unor țări, în timp ce ucrainienii, românii și ba­sa­rabenii suferă.
Liderii americani își avansează vân­zarea de armament, liderii de la Kremlin își trec în nume propriu teritorii din Ucraina, liderii Europei nici nu s-au su­părat că a explodat Nordstream-ul pen­tru că pot avansa Green Deal-ul. Asta, în timp ce ucrainienii mor apărându-și țara, românii sărăcesc din cauza pre­țu­rilor la energie și basarabenii stau în în­tuneric și în frig.
Domnule președinte Iohannis, am învățat că tăcerea dumneavoastră nu este niciodată de bun augur. După de­misia ministrului Apărării și a prezenței Diviziei 101 Aeropurtată în România cu declarațiile lor inadecvate, tăcerea dumneavoastră devine o aroganță la adresa românilor și o ignorare a ade­vă­ratelor probleme ale acestora.
Suntem extrem de îngrijorați. Totul pare ca un deja vu. Seamănă cu expe­ri­en­ța celor doi ani de dictatură sanitară când ați instituit starea de urgență pes­te noapte, după ce le-ați spus românilor că nu trebuie să le fie frică de o simplă răceală. Ați închis spitalele, școlile, ați distrus afacerile românilor. Ați întreținut o atmosferă de teroare informațională, ați făcut reclamă pentru vaccinuri ne­tes­tate a căror efecte adverse începem să le vedem, i-ați transformat pe români în cobai! Avem toate motivele că vom re­peta experiența celor doi ani de dic­tatură sanitară, când am fost puși în fața unor decizii, fără a avea drept de apel. Aceasta este starea de îngrijorare în România!
Nu ne atrageți într-un război în care nu vrem să fim im­plicați.

Deputat Anamaria Gavrilă
Circumscripția electorală 22 HUNEDOARA

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura