Categories: Comunitate

Concursuri ale bibliotecii judeţene dedicate elevilor din ciclul primar

Magdalena Şerban

Vineri, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu”  a organizat la Teatrul de Artă din Deva cea de-a XII-a ediţie a îndrăgitelor concursuri „Dacă aş fi scriitor…” şi „Dacă aş fi ilustrator…”, ambele competiţii având câte două secţiuni: una pentru clasele I şi a II-a şi alta pentru clasele a III-a şi a IV-a.  Festivitatea de premiere s-a încheiat, ca în fiecare an, cu o frumoasă paradă a costumelor reprezentând personaje din poveştile expuse.
Instituţiile de învăţământ care au luat parte la cele două concursuri, cu prilejul Zilei Internaţionale a Cărţii pentru Copii – 2 aprilie, data de naştere a scriitorului Hans Christian Andersen, au fost: Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria”, Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” , Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” , Colegiul Tehnic „Transilvania” , Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” , şcoala Gimnazială „Andrei şaguna”  şi  şcoala Primară „Samuel”.
„Concursul «Dacă aş fi scriitor…» a constat în mai multe etape: cu câteva luni înainte, elevilor din ciclul primar li s-au comunicat titlurile unor poveşti din literatura română şi universală, pe care au fost invitaţi să le citească sau să le recitească, să-şi pună fantezia la încercare şi, pe baza lor, să rescrie povestea pe care au ales-o din cele recomandate. Anul acesta, au fost selectate opt poveşti şi basme: Cenuşăreasa, Crăiasa zăpezii, Degeţica, Fata babei şi fata moşului, Motanul încălţat, Prâslea cel voinic şi merele de aur, Prinţesa şi bobul de mazăre şi Ursul păcălit de vulpe. Juriul, format din bibliotecari, le-a premiat pe cele mai bune. Criteriile au ţinut de originalitate, imaginaţie, creativitate, fără a neglija aspectele legate de corecta folosire a limbii române şi păstrarea elementelor specifice basmului. Cât priveşte concursul «Dacă aş fi ilustrator…», elevii din ciclul primar au realizat o copertă de carte pornind de la titlul uneia dintre poveştile menţionate mai sus. Lucrările prezentate au trebuit să conţină o ilustraţie reprezentativă pentru povestea aleasă şi elementele de identificare a unei cărţi. Ambele competiţii reprezintă o modalitate în plus de a atrage copiii spre lectură şi de a le dezvolta imaginaţia artistică. Felicit câştigătorii ediţiei şi le mulţumesc tuturor pentru participare. De asemenea, le mulţumesc inimoaselor doamne învăţătoare care s-au ocupat de aceşti minunaţi copii şi i-au călăuzit în lumea fascinantă a slovei”, a spus Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene Hunedoara-Deva.

https://www.facebook.com/bibliotecadeva/?fref=ts

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

LICITAŢIE

CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…

18 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zo­nă, ajuns, cum se spu­ne cu sacii în căruță,…

23 de ore ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…

23 de ore ago

Când va fi SFINȚITĂ Catedrala Mântuirii Neamului: „Permanent deschisă închinătorilor”. Cât ne costă Catedrala

Catedrala Națională va fi sfințită du­mi­nică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecu­menic Bartolomeu I al…

23 de ore ago

Bulina neagră

Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…

23 de ore ago

Bătută măr de sărbătorile de iarnă

O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de săr­bătorile de…

24 de ore ago