ComunitateEducatie si cultura

Confruntarea cu dependența

Printre oaspeții din acest an ai Salo­nului Hunedorean al Cărții, edi­ția a XXIII-a, s-a numărat și cu­nos­cutul me­dic conferențiar universitar dr. Radu Țincu, prezent la Deva pen­tru a-și lansa recentul volum in­ti­tulat „Învinge de­pen­dența”, apărut în acest an la Editura Bookzone.

Dublă specializare
Evenimentul a fost organizat de Biblio­teca Județeană „Ovid Densu­sianu” Hu­nedoara – Deva cu sprijinul Con­siliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Editura Bookzone din București.
«Medic primar cu dublă specializare – ATI (anestezie și terapie intensivă) și toxicolog, șeful Secției de Toxicologie de la Spitalul Clinic de Urgență Bucu­rești, cu­noscut sub numele „Floreas­ca”, doc­to­rul Radu Țincu este familiar multora dintre noi din aparițiile sale la diferite tele­viziuni și emisiuni de radio în timpul pandemiei.
La fiecare ediție a acestei veritabile sărbători a cărții care a devenit Sa­lonul nostru, ne bucurăm când reușim să invi­tăm personalități remarcabile din viața noastră culturală, politică, știin­țifică, re­li­gioasă și, acum, me­di­cală pentru că fie­care întâlnire cu o astfel de personalitate este pentru noi un prilej de îmbogățire inte­lec­tua­lă, un prilej de a ne simți ra­cor­dați la realitățile care ne înconjoară.
Prezența doctorului Radu Țincu a avut menirea ca, prin intermediul cărții dom­niei sale, „Învinge depen­dența”, să ne sen­sibilizeze asupra unui subiect care devine tot mai îngrijorător, asupra unui fenomen ce pare că se răspân­dește fără să poată fi oprit. Tot mai des auzim des­pre ravagiile pe care con­su­mul de dro­guri îl face în special în rân­dul tinerilor. Părinți, educatori, colegi de muncă sunt confruntați cu acest flagel care le dis­truge ființe apropiate și dis­tru­ge­rea por­neș­te în lanț pentru că efec­tele se pro­pagă cu o viteză îngri­jo­ră­toare. Acest fe­no­men dureros și dis­tru­gător a fost studiat în profunzime de domnul doctor Radu Țincu astfel încât, după o ex­pe­ri­ență de peste un deceniu, a scris această carte extrem de ne­cesară în prevenirea și eradi­ca­rea acestui fenomen cu efect de­vas­tator asupra societății. Publicul-țintă al aces­tei cărți îl formează părinții, medicii, tinerii, psihologii, profesorii, ori­cine a trecut prin experiența trau­ma­ti­zantă a dependenței/adicției față de dro­guri. Așa cum ne mărturisește însuși au­torul, această carte este „un ghid complet de responsabilizare și infor­mare de care oamenii au mare nevoie. Este o carte care construiește tot ceea ce subs­tanțele distrug, o carte care nu se sfiește să aducă la lumină întu­nericul”.
Este o carte mai mult decât ne­ce­sară, o carte care este o adevărată mână de ajutor întinsă spre toți cei care au suferit sau suferă de această de­pendență ce lo­vește însăși fibra unui popor, dacă fe­no­menul nu este oprit la timp. De aceea, această în­tâlnire cu doctorul Radu Țincu, pre­zen­tarea pe care a făcut-o cărții sale și fenomenului dependenței de dro­guri au fost un binevenit prilej de reflecție, de pă­trun­dere în adâncurile unui fenomen social, un flagel cumplit și nemilos care tre­buie anihilat cât mai curând. Pentru noi, Biblioteca Ju­dețeană „Ovid Densu­sianu” Hune­doara – Deva, a fost o bu­cu­rie și o mândrie că am organizat a­ceastă în­tâl­nire într-un loc în care ad­mitem o sin­gură dependență: depen­dența de carte, de citit, de cultură », a declarat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județene.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura