Devenii au trimis la Primăria Deva un dosar întreg cu reclamaţii pe tema disconfortului creat de lucrările la reţeaua de apă şi canalizare din municipiu şi din localităţile aparţinătoare, au arătat autorităţile locale. Nemulţumirile oamenilor sunt legate mai mult de starea drumurilor unde au fost executate lucrările şi a modului în care sunt reparate.
Toate aceste probleme au fost analizate, ieri, în şedinţa Consiliului local Deva, discuţiile fiind deschise de reprezentantul localităţii Sântuhalm. În final s-a decis ca lucrările care nu vor îndeplini criteriile de calitate să nu fie recepţionate de administraţia locală a municipiului.
„Propun ca pe lângă reprezentantul Primăriei Deva, la recepţia lucrărilor să participe şi reprezentanţi ai Consiliului local şi ai satelor aparţinătoare. Numai aşa vom putea atrage atenţia asupra calităţii lucrărilor. Nimeni nu are nici un interes să nu facă recepţia lucrărilor, indiferent cine manageriază acest proiect. Nu voi recomanda nimănui să semneze aceste recepţii până când drumurile nu sunt aduse la starea iniţială şi să fie refăcute, din punct de vedere al calităţii, la standardele cele mai înalte. Lucrările trebuie încheiate la termen, din punctul de vedere al beneficiarului SC Apa Prod SA Deva şi al constructorului SC Acvatot SRL Bucureşti. Din punctul meu de vedere sunt făcute destul de prost, dar se pot remedia”, a afirmat Petru Mărginean, primarul Devei.
Conform deciziei consilierilor locali ai municipiului Deva, comisia de recepţie a lucrărilor va fi formată din patru consilieri locali, Ioan David, Carol Panduru, Daniel Ioan Crişan, Tiberiu-Mircea Borca şi reprezentanţi ai localităţilor aparţinătoare, unde au fost executate astfel de lucrări.
Din datele oferite de specialiştii Primăriei Deva, termenul de finalizare a proiectului este 31 martie, lucrările în acest moment fiind în grafic. Până acum, din 64 de străzi unde au fost executate lucrări de introducere sau de înlocuire a reţelelor de apă şi canalizare, doar 16 au fost recepţionate. Proiectul „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara” implementat de SC Apa Prod SA Deva este finanţat din fonduri europene, pe raza municipiului Deva şi a localităţilor aparţinătoare, lucrările fiind executate de SC Acvatot SA Bucureşti.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…