Constipaţia, o problemă?
Mulţi pacienţi se plâng de constipaţie cronică şi din nefericire, sunt mulţi care ajung la o săptămână în care nu reuşesc să aibă un tranzit intestinal normal.
Problema care se pune aici ar fi să-şi dea seama că fac nişte greşeli mari în alimentaţie şi că ar trebui să încerce să facă ceva în acest sens. (Bineînţeles, nu intră în discuţie pacienţii cu probleme la intestinul gros). Oare vă daţi seama câte toxine intră în circulaţie de la atâtea deşeuri alimentare care stagnează în colon pe o perioadă aşa mare de timp? Dacă ar fi să vorbim de ce măsuri se iau pentru a nu mai ajunge în asemenea situaţie (ştiind riscul mare de cancer de colon), aş pune accent în primul rând pe apa caldă cu lămâie, dimineaţa, pe stomacul gol. Acidul citric din lămâi descompune deşeurile alimentare, ajutând mult la înaintarea lor în intestin şi astfel, la ameliorarea constipaţiei. Un alt ajutor important este melasa cu miere; melasa este o substanţă naturală plină de minerale, fiind astfel propriul laxativ al naturii. Să nu uităm hidratarea! Asiguraţi-vă că beţi suficientă apă pe parcursul unei zile şi consumaţi multe fructe şi legume cu conţinut mare de apă, pentru a ajuta tranzitul intestinal. Nu înlocuiţi apa cu sucuri sau alte băuturi! Băuturile alcoolice deshidratează, aşa că nu vă ajută… eventual rămâneţi constipaţi! Nu uitaţi alimentele care trebuie să rămână un obicei sănătos în alimentaţia voastră zilnică: cerealele integrale, orezul integral, tărâţele (o lingură pe zi), leguminoasele (fasole, năut, linte) … apoi mişcarea (deloc de neglijat) şi o disciplină în orarul meselor.
(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)
Cred ca nu se refuza inca o recomandare si anume niste „argila” care se gaseste in pungi mici sau in pachetele la magazinele naturiste. Este ieftina si foarte eficienta.