Continuã judecata în dosarul Moloţ vs. prefect. A mai obţinut o amânare!
Curtea Constituţională a României (CCR) va judeca o excepţie de neconstituţionalitate invocată de Moloţ, în dosarul în care a cerut anularea ordinului emis de Prefectura Hunedoara, prin care s-a constatat încetarea de drept a mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara. Asta, după ce magistraţii Tribunalului Alba au admis la termenul de ieri cererea formulată de Moloţ, prin care a solicitat sesizarea CCR cu privire la neconstituţionalitatea unor articole de lege care reglementează statutul aleşilor locali, dar şi a legilor ANI.
Următorul termen, pentru 17 mai
În schimb, Moloţ nu a reuşit să obţină suspendarea dosarului în care a cerut anularea ordinului emis de prefect, această cerere fiindu-i respinsă. „Respinge cererea formulată de reclamantul Mircea Ioan Moloţ, privind sesizarea de către Tribunalul Alba, a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile, pentru dezlegarea unor chestiuni de drept şi, în consecinţă: Respinge cererea reclamantului de suspendare a judecăţii, în temeiul art. 520 alin. 2 din Codul de procedură civilă. Repune cauza pe rol pentru termenul de judecată din 17 mai 2015, pentru când se citează părţile, cu menţiunea: cauza a fost repusă pe rol, pentru continuarea judecăţii”, se arată pe portalul Tribunalului Alba.
Rămâne departe de locul de muncă
Deşi Moloţ face eforturi mari în instanţă pentru a-şi păstra funcţia, acesta rămâne în continuare departe de fotoliul de preşedinte al CJ Hunedoara. O situaţie în care Moloţ ar avea câştig de cauză în dosarul de la Tribunalul Alba este puţin probabilă, fiind vorba de un ordin emis în baza unei sentinţe definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Singurul lucru pe care pare că urmăreşte să-l obţină este să împiedice organizarea de alegeri anticipate pentru preşedinţia CJ Hunedoara. Până la soluţionarea litigiului din instanţă, funcţia rămâne blocată şi nu poate fi declarată vacantă, chiar dacă Moloţ şi-a pierdut de drept mandatul. Dar şi fără aceste lucruri, fostul şef al administraţiei judeţene nu ar putea reveni în funcţie, din cauza că se află sub control judiciar. Odată cu instituirea măsurii, procurorii i-au interzis să meargă la locul de muncă, pentru că acolo ar fi fost săvârşite infracţiunile pentru care este cercetat penal.
Vrea să anuleze ordinul prefecturii
Trebuie menţionat că Moloţ a ajuns în această situaţie după ce ÎCCJ a pronunţat sentinţa definitivă, menţinând verdictul ANI prin care fostul şef al administraţiei judeţene a fost declarat incompatibil. În acest sens, Prefectura Hunedoara a emis un ordin prin care s-a constatat încetarea de drept înainte de termen a mandatului de preşedinte al CJ, act care rămâne în vigoare şi pe care Moloţ l-ar vrea anulat. Iar pentru acest lucru, l-a atacat în instanţa de contencios administrativ. Dosarul a fost înregistrat iniţial la Tribunalul Hunedoara, iar la cererea lui Moloţ, a fost strămutat la Tribunalul Alba.