Cum pericolul îmbolnăvirilor datorate alimentelor stricate este ridicat, mai ales atunci când este foarte cald, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Hunedoara realizează o serie de controale la carmangerii şi măcelării. În ciuda avertismentelor privind respectarea normelor sanitar-veterinare, încă mai sunt comercianţi de carne care nu respectă legea. Astfel, în primul semestru al acestui an, DSVSA Hunedoara a inspectat 69 de măcelării şi carmangerii hunedorene, aplicând amenzi care au totalizat 6.000 de lei, în principal pentru „nerespectarea condiţiilor privind modalitatea de etichetare a cărnii şi produselor din carne obţinute, nerespectarea regulilor cu privire la depozitarea cărnii şi produselor din carne, neasigurarea trasabilităţii şi a etichetării corespunzătoare a cărnii şi produselor din carne”. La măcelării au fost aplicate şapte amenzi, în valoare de 4.200 de lei, iar la carmangerii, trei sancţiuni în valoare de 1.800 de lei. De notat că mai mult de jumătate din sancţiuni au fost date la unităţi de profil din Valea Jiului. (V. Macovei)
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…