Categories: Actualitate

„Cookery Day” la Colegiul „Traian Lalescu” Hunedoara

Loredana Goangă

Ziua Naţională a Limbilor Străine a fost sărbătorită şi de Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu”, din Hunedoara, unde elevii de la clasele gimnaziale şi liceale s-au întrecut în prepararea unor mâncăruri tradiţionale din ţările Uniunii Europene.
Elevii s-au pregătit serios, fiecare dorind să impresioneze juriul şi să primească o diplomă din partea organizatorilor. Potrivit Sorinei Dan, profesoară de Limba engleză, dar şi organizator al evenimentului „Cookery Day”, aproximativ 270 de şcolari s-au împărţit în 100 de echipe, şi-au ales ţara pe care să o reprezinte şi s-au pus pe muncă, în special pe gătit. Pe lângă mâncare, participanţii şi-au pictat pe faţă steagul ţării reprezentate, acesta regăsindu-se şi alături de mâncare. Elevii nu au uitat nici o ţară dintre toate cele 28 de state componente ale Uniunii Europene, însă Croaţia a fost singura reprezentată numai prin steag, mâncarea lipsind de pe masa copiilor.
Numărându-se printre concurenţi, Luana Iovănesc şi Teodora Taelup, din clasa a VIII-a, ne-au spus că au ales să reprezinte Marea Britanie, prin brioşe şi ceai. Cele două s-au pregătit serios pentru concurs şi cu emoţie, au aşteptat ca juriul să treacă pe la ele, sperând ca munca să le fie apreciată şi să se numere printre câştigători.

Emoţii la degustare
Juriul, format din cinci membri – Dorina Tănase, directoarea colegiului, Liliana Toldea, profesoară de Limba engleză, Ionel Dăncescu şi Simion Bade, ambii profesori de Matematică, dar şi Radu Popoviciu, consilier la Cabinetul Primarului Hunedoara – au gustat din preparatele fiecărei echipe, la final, stabilind cine se înscrie la titlul de cel mai bun fel principal, cel mai bun aperitiv, şi cel mai bun desert. Din spusele juraţilor, cele mai bune mâncăruri au fost tot preparatele româneşti, sărmăluţele cu mămăliguţă, întrecând pizza italienilor sau brioşele englezilor.
După degustare, elevii au plecat acasă, aflarea câştigătorilor fiind păstrată pentru a doua zi, adică astăzi. Ceea ce nu ştiu elevii este că toate echipele participante vor primi câte o diplomă pentru cel mai bun preparat al său, fiecare meritând aprecierea juraţilor.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

LICITAŢIE

CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zo­nă, ajuns, cum se spu­ne cu sacii în căruță,…

2 zile ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…

2 zile ago

Când va fi SFINȚITĂ Catedrala Mântuirii Neamului: „Permanent deschisă închinătorilor”. Cât ne costă Catedrala

Catedrala Națională va fi sfințită du­mi­nică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecu­menic Bartolomeu I al…

2 zile ago

Bulina neagră

Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…

2 zile ago

Bătută măr de sărbătorile de iarnă

O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de săr­bătorile de…

2 zile ago