Comunitate

Cooperare strategică între GEP SA Grecia şi Insemex Petroşani

Magdalena Şerban

De curând, între GEP S.A. (Grecia) şi Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră – Insemex Petroşani a fost parafat un memorandum de cooperare şi difuzare a know-how-ului, care vizează participarea şi implementarea în comun a programelor de cercetare inovatoare în regiunea extinsă a Mediteranei de Est, Balcani şi Grecia.

„Suntem un institut ce desfăşoară activităţi de cercetare ştiinţifică şi tehnologică axate pe asigurarea sănătăţii şi securităţii în sectoarele miniere, de extracţie şi prelucrare, precum şi în cele ale instalaţiilor industriale, în general. În plus, oferim servicii de instruire pentru evaluarea şi gestionarea riscurilor generate de materialele care pot crea atmosfere explozive, pentru protecţia mediului şi siguranţa resurselor minerale, ventilaţia industrială şi alte activităţi conexe. Pe de altă parte, GEP S.A deţine o experienţă considerabilă în furnizarea de servicii de sănătate şi securitate în toate sectoarele economiei şi în implementarea inovaţiilor şi a celor mai bune practici pentru protecţia muncii. Se distinge prin realizările sale în sectoarele construcţiilor şi energiei, dar şi în zonele cu risc ridicat şi necesitate de siguranţă, cum ar fi industria grea, şantierele navale, fabricile de oţel şi industria extractivă. În baza acordului semnat la Petroşani, vom colabora printr-o serie de proiecte internaţionale în industria minieră şi de prelucrare. Obiectivul comun este atingerea numărului zero de accidente în sectoarele care prezintă un risc profesional foarte ridicat ”, a precizat dr. ing. Artur George Găman (foto stânga), directorul general al Insemex Petroşani.
Acesta a mai subliniat faptul că specialiştii din cadrul instituţiei pe care o reprezintă au la activ numeroase invenţii cu rol deosebit de important în salvarea de vieţi. Legat de renumele adjudecat de institutul din Valea Jiului, e de părere că acesta s-a construit de-a lungul timpului, prin medaliile de aur, argint şi bronz câştigate în domeniul inventicii, dar şi prin titlurile obţinute în urma participării la saloanele de profil din ţară şi din străinătate. De altfel, inclusiv anchetele procurorilor şi ale poliţiştilor din România, în cazul unor dezastre, cum ar fi explozii sau incendii, se bazează foarte mult pe expertizele tehnice întocmite de către specialiştii hunedoreni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura