Sport

Corespondență de la Nicolae Gavrea, de la Jocurile Olimpice Paris 2024

Am ajuns și la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce am prins, cum se spu­ne, un loc eligibil printre jurnaliștii acre­ditați la această ediție. Cunos­când de acum regulile pentru un ast­fel de eveniment sportiv (am văzut live și alte patru ediții în anii mei de activitate în domeniu), m-am înarmat cu răbdare (fără tutun…) și am plecat la drum cu gândul că…o fi cum o fi.

Cartelă pentru transportul în comun
Prima impresie este pozitivă. Parisul nu e cum l-am cunoscut eu, după vizi­tele din anii trecuți. Surpriza mare este că e curat, nu tu gunoaie la colț de stra­dă, nu tom­beroane pline și, mai ales, per­oanele de la metro, stațiile, sunt exem­plar de curate. Odată cu acre­di­tare am primit o cartelă pentru călă­torie gra­tuită cu mijloacele de trans­port în co­mun. Cred că cel care a avut aceas­tă idea este pomenit de toți co­legii de breas­lă, pentru că ne-a făcut un mare bine. Nu e rău să circuli cu auto­buzele asigurate de către organizatori, dar mer­gem pe străzile din Paris, aglo­me­rate și, chiar dacă este o linie de­dicată Jocurilor Olimpice, tot stai la semafoare. Așa că, o hartă a metroului parizian și ambiție, te ajută extraor­di­nar să călă­to­rești repede și în timp util ca să ajungi de la o bază sportivă alta, în funcție de pro­gramul pe care ți-l propui în fiecare zi.

Bonusuri
La ora la care eu relatez, gimnastele noastre au trecut de proba dificilă a cali­ficărilor și cu două sportive legit­im­ate și la LPS Cetate Deva (Amalia Ghigoarță (foto) și Lilia Cosman), echipa României s-a calificat în finala celor mai bune opt formații din lume și va fi prinsă în lupta directă pentru medalii. Mai mult, Amalia Ghigoarță va fi alături de Anamaria Bărbosu și în întrecerea de la individual compus, unde cele mai bune 24 de sportive din lume se vor bate pentru medalii. Anamaria Bărbosu și Sabrina Manecă Voinea sunt calificate și în finalele pe aparate, la bârnă și sol. Sunt obiective autoimpuse de colectivul tehnic și îndeplinite cu exactitate, iar ce vine de acum înainte este doar bonus.

Rivalii
Am fost la competiția de tenis de câmp, acolo unde se adună cele mai valoroase nume din acest sport. Rafa Nadal a trecut greu de un tenismen din Ungaria în primul tur, dar a fost eliminat în runda a doua a turneului olimpic de la Paris de marele său rival, Novac Djokovic,care are extraordinat de mulți fani, aici, la Paris. Fetele noastre, toate cele patru au cedat mult prea ușor în meciurile de dublu, iar singura noastră șansă la un loc pe podium, Jaqueline Cristian, a pierdut meciul cu Angelique Kerber, cu 6-4, 3-6, 6-4.

Supărare mare
La tenis de masă, e mare supărare după ce Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu au fost învinși. Bernadette a plâns și a promis răzbunare în meciul de la individual. Să sperăm că va fi bine pentru ea și pentru noi…
Vreme excelentă pentru o astfel de întrecere, turiști veniți din toate părțile lumii, spectatori cu miile, tribune arhipline, iar magazinele cu produse care poartă însemnele olimpice sunt mai tot goale, deci afacerea cu suveniruri olimpice e profitabilă, iar gazdele nu au a se plânge. Cum se spune, doar bani să ai, că de cumpărat găsești ce să cumperi.

Fără Florentina
Începe curând și competiția olimpică de atletism, unde, noi devenii nu mai avem reprezentantă aici la Paris, dar concursul e de urmărit și doar pentru că se anunță extem de interesant și spectaculos.
Închei cu speranța că voi avea posibilitatea să mai aduc câte o informație bună pentru toți cei care iubesc sportul de performanță. În rest, numai de bine, de la Paris.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura