Magdalena Șerban
Primarul din Crișcior dezvoltă investiții cu valori impresionante pentru comunitate, dar și cu rol major. De la fonduri câștigate pe filieră guvernamentală și până la cele pe axe europene, totul face posibil ca aici să de desfășoare o serie de lucrări de anvergură.
Campioni dovediți
„În prezent, se lucrează la modernizarea parcului din localitatea Gurabarza, în baza unor bani europeni nerambursabili câștigați prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). Borduri, alei făcute din dale, sistem de irigații, mobilier (băncuțe), gazon, etc, totul va face din această locație una în care atât cei mici cât și cei mari se pot bucura de liniște și un cadru natural. Nu a fost modernizat niciodată de când a fost făcut, așa că aleile sunt din beton și arealul e dintr-o poveste învechită. Există și locuri de joacă, iar acolo vom monta tartan și se va mai face ce mai e nevoie. Apoi, săptămâna viitoare vom da startul implementării proiectului obținut prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) ce ține de montarea unui sistem performant de supraveghere video în satele aparținătoare, pentru a spori gradul de siguranță în rândul populației și a preveni eventualele posibile încălcări ale legii. Totodată, dezideratul administrativ de a introduce rețea de gaz în comună e la un pas de a se concretiza. Ne-am zbătut să obținem finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), generând foarte multe beneficii. Acum, principala sursă de încălzire pe timp de iarnă este lemnul. Unii mai folosesc pentru apa caldă boilere pe curent. Se exploatează lemn în zonă, dar primăria nu are fond forestier care să asigure necesarul. Prin urmare, gazul va rezolva problema lemnului de foc care devine din ce în ce mai costisitor și împovărător pentru cetățeni, mai ales dacă vorbim de vârstnici. Implică transport, tăiere, depozitare, etc. Efort de tot felul. Așa că demersul nostru prevede construirea unei reţele de gaz în lungime de 44,8 km în toate satele noastre, iar numărul beneficiarilor se ridică la peste 1.500 de familii. Va începe foarte curând”, a anunțat primarul comunei Crişcior, Ovidiu Furdui (foto). Reamintim că doar patru proiecte depuse pentru reţele inteligente de gaze naturale, care vizează 10 localităţi din judeţul Hunedoara, au fost selectate pentru finanţare de către Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (asocierile Crişcior, Ilia şi Dobra; Baru, Sântămăria Orlea şi Sălaşu de Sus; Baia de Criş, Vaţa de Jos şi Ribiţa, respectiv municipiul Brad).
Nimic pe pauză
„E aproape finalizată anveloparea termică a căminului cultural din Crișcior, tot prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). După ce e gata, ne dorim să facem aici o sală de fitness, așa că vizăm să depune un proiect prin Grupul de Acțiune Locală pentru a accesa fonduri europene. Acum, am rezolvat exteriorul, la interior am schimbat sistemul de încălzire cu unul modern, s-au schimbat ușile și geamurile, acoperișul, urmând recompartimentarea. Mai așteptăm semnarea contractelor, fiind gata licitațiile de la Apa Prod. Prin Master Planul județului avem incluse rețeaua de apă la Zdrapți și canalizarea peste Criș, pe străzile Crișului și Bunei. Se lucrează și la liceu, la cel mai mare corp de clădire (s-a schimbat deja acoperișul, s-a terminat cu tencuiala). Sperăm ca în septembrie să fie pregătit pentru ca anul școlar să debuteze în cele mai bune condiții. Se materializează prin PNDL2”, a transmis edilul local.
Vorbesc gurile rele că o duduie, cu un salariu net de vreo 8.000 de lei,…
Peste câteva zile, Donald Trump își preia mandatul de președinte al SUA. Peste câteva zile,…
Mircea Rotea, pompier la Detașamentul de pompieri Deva Pentru că a intervenit, fiind în timpul…
Claudia N., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de…
Hunedoreanul a cerut intervenția polițiștilor după ce mai mulți cetățeni olandezi s-au încăierat la o…
Tânărul aflat în arest preventiv a fost închis de mai multe ori pentru furturi, iar…