Comunitate

Crişcior: table interactive pentru elevi

Magdalena Şerban

De ani buni, primarul din Crişcior, Ovidiu Furdui, a spus adio organizării Zilelor Comunei, preferând să sprijine comunitatea sub alte forme, cu mult mai înţelepte din punct de vedere al cheltuirii banului public. Ieri, de exemplu, le-a adus elevilor de la şcoala primară cinci table interactive, conectându-i la viitor.

„Sunt primar de 16 ani, dar de 12 ani nu am mai organizat Zilele Comunei. Am considerat că acei bani pe care îi implică manifestările de acest gen e mai bine să-i direcţionez către şcoli sau susţinerea unor studii de fezabilitate pentru proiectele investiţionale accesate pe axe europene şi guvernamentale. Referitor la şcoli, încercăm, pe cât ne permite buzunarul public, să venim în întâmpinarea necesarului zilnic. Nu ne putem rezuma doar la asigurarea lemnului de foc, ci trăim într-un secol al digitalizării. Lucrurile se mişcă rapid şi trebuie să ţinem pasul. Aşa că am achiziţionat cinci table interactive distribuite de la clasa pregătitoare până la clasa a patra. Vom continua, dacă bugetul ne va permite, chiar în anul acesta, să cuprindem şi partea de generală, iar în 2020 să onorăm partea de liceu. Vrem să fie echitabil”, a afirmat primarul Ovidiu Furdui.
Deşi cheltuielile cu o instituţie mare de învăţământ sunt ridicate, însemnând abonamentele aferente transportului (sunt decontate la zi), burse sociale şi de merit, utilităţi etc, conducerea comunei vrea să ofere mai mult. Copiii vin şi din alte zone, nefiind doar din localitate, aşa că greul pică tot pe administraţia din Crişcior.
“Lecţiile sunt interactive, pentru că majoritatea disciplinelor folosesc şi resurse digitale, iar ca aplicaţie practică, se poate vedea efectiv ceea ce se lucrează în timp real. Resursele devin mult mai multe, existând ieşire la Internet, se şterge toată pagina în mod automat sau pot fi eliminate doar anumite porţiuni, se exclud clasicul burete şi clasica cretă, totul devenind mai comod şi necesitând timp mai scurt”, a precizat Laurenţiu Tonţa, informatician în cadrul Liceului Tehnologic „Crişan“ din Crişcior.
Potrivit acestuia, unitatea de învăţământ ar mai avea nevoie de nişte multifuncţionale cu ajutorul cărora să fie imprimat conţinutul expus pe tabla interactivă. Cât priveşte noile dotări, copilaşii s-au arătat mai mult decât încântaţi, atenţia fiindu-le captată în întregime. Asta garantează şi un feed-back pe măsură legat de dobândirea cunoştinţelor dezvoltate prin actul de învăţare.

One thought on “Crişcior: table interactive pentru elevi

  • Dom’ primar, trotuarul ala intre primaria Criscior si pana la fostul CAP (inspre Zdrapti) cand mama dracului aveti de gand sa il refaceti?

    E intr-o stare deplorabila de 15 ani, iar in loc ca oamenii sa mearga pe trotuar circula pe drum. Aveti un trotuar de 1km lungime si 2,5m latime care sta nefolosit.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura