ActualitateFlash

Culmea hoţiei: Să spargi până şi magazinul închisorii!

03 mucerniuc (1)Maximilian Gânju  

Cel mai „curajos“ hoţ din România este din localitatea hunedoreană Uricani. Omul a spart până şi magazinul alimentar al închisorii unde îşi ispăşea o pedeapsă pentru furt. La nici 20 de ani, Alexandru are un cazier atât de bogat, încât ar putea fi sursă de inspiraţie pentru un film artistic.
Înapoi, la puşcărie
Flavius Alexandru Mucerniuc (20 de ani) este poate cel mai inventiv şi în acelaşi timp, curajos hoţ din ţara noastră. Abia în urmă cu două luni, a reuşit să iasă pe poarta penitenciarului din Târgu Mureş, unde-şi ispăşise o pedeapsă de trei ani şi jumătate pentru furt. Tânărul nu s-a bucurat prea mult de libertate şi ieri, miercuri, a fost ridicat de poliţiştii din Uricani, care aveau pe numele lui un mandat de arestare. Magistraţii Judecătoriei Tg. Mureş l-au condamnat în luna august a.c., la încă trei ani şi jumătate pentru furt calificat. Flavius Alexandru Mucerniuc a fost retrimis după gratii, pentru că, în timp ce era în penitenciar şi îşi executa pedeapsa, a spart până şi chioşcul închisorii.
I-a făcut de ruşine pe gardieni
Deşi nu are decât 20 de ani, Alexandru Mucerniuc este poate cel mai inventiv hoţ din ţara noastră. Cu o inteligenţă peste medie, tânărul a reuşit să înşele vigilenţa gardienilor penitenciarului din Târgu Mureş, şi de sub nasul lor, să fure cafea, alimente şi ţigări, ziua în amiaza mare. S-a folosit de o simplă forfecuţă cu care a spart toate încuietorile chioşcului din penitenciar. Nici un gardian nu s-a prins de „lovitură” şi ca să nu fie prins în celulă cu alimentele şi ţigările furate, le-a ascuns în coşurile de gunoi ale închisorii. Fiind vorba de un penitenciar, în cele din urmă, a fost descoperit şi condamnat. „Acum, îmi pare rău pentru că am spart chioşcul închisorii, dar n-am fost singur. Ceilalţi deţinuţi m-au pus, m-au ameninţat că mă bat, dacă nu fac ce spun ei”, ne-a spus Alexandru Mucerniuc. Şi părinţii lui, cu ochii în lacrimi, susţineau că adolescentul este nevinovat şi execută o condamnare nedreaptă.
Fost poliţist, prădat de 700 de grame de aur
Mucerniuc nu este deloc un mieluşel, aşa cum cred părinţii lui, iar în anul 2010, când încă era minor, a spart o casă de amanet ce aparţinea unui fost ofiţer de la Serviciul Economic al Poliţiei oraşului Târgu-Cărbuneşti. Tânărul avea faţa acoperită, a intrat peste vânzătoare şi a furat o parte din bijuteriile amanetate, după care a fugit. Le-a amanetat la Petroşani şi a fost prins imediat. Dar cum era minor, a scăpat de închisoare.
Se deghiza în domnişoară
Cazierul tânărului este extrem de bogat şi dacă ar fi fost condamnat pentru fiecare faptă, ar fi trebuit să stea după gratii dublul anilor pe care-i are el acum. A scăpat de temniţă pentru că era minor. Alexandru Mucerniuc nu s-a folosit niciodată de violenţă pentru a fura, ba din contră, şi-a folosit inteligenţa. A reuşit să păgubească zeci de persoane din mai multe localităţi ale ţării. Îşi alegea victimele la întâmplare şi sub diferite pretexte, reuşea să le lase fără bunuri. Cea mai eficientă metodă era de a se îmbrăca în domnişoară, îşi asorta o poşetă galbenă şi bătea la uşa păgubitului. „Găsea diferite metode de a fura. Îmbrăcat în domnişoară, mergea la apartament şi suna, iar apoi încerca uşa. Dacă era deschis, intra şi fura tot ce era de valoare. Unde era cineva în casă, cerea o cană cu apă, distrăgea atenţia victimei, nu se pierdea niciodată. O altă metodă era de a se deghiza în copil care trăieşte pe străzi. La fel, curăţa tot ce era de valoare din locuinţele unde i se deschidea”, spun surse judiciare. Alexandru speră să iasă din închisoare mai repede de trei ani, pentru bună purtare şi jură că nu se va atinge de chioşcul penitenciarului unde va fi „cazat” de această dată.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura