ActualitateFlashPolitica si administratie

Cum a reuşit primarul din Şoimuş să desfiinţeze Poliţia Locală

Adriana Năstase

Primarul comunei Şoimuş, Mihai Gabriel Irimie (foto), a luat o decizie pentru care mulţi îl felicită. El a decis să desfiinţeze Poliţia Locală. Nu sunt mulţi angajaţi, doar cinci, dar bugetul pentru funcţionarea Poliţiei Locale Şoimuş era destul de consistent.

A consultat populaţia din comună
Probabil, Irimie este primul edil care ia o ase­me­nea decizie. Ar trebui să-I urmeze şi alţii, deoarece Poliţia Locală s-a dovedit a fi doar o consumatoare de fonduri, poliţiştii locali neputând să fie eficienţi nici până acum, la atâţia ani de când a fost în­fiinţată această poliţie. Primarul Mihai Irimie sus­ţine că respectivii cinci agenţi, plus funcţionarea Poliţiei, au costat bugetul local 160.000 de lei. Edilul din Şoimuş i-a întrebat pe locuitorii comunei dacă sunt de acord cu desfiinţarea Poliţiei Locale, iar rezultatul a fost afirmativ. Ca atare, în şedinţa de CL s-a votat pentru ca Poliţia Locală din comună să se desfiinţeze. În locul poliţiştilor locali, vor fi montate camere video.

Bani, pentru confinţarea proiectelor
„În ultima şedinţă de Consilu Local s-a votat desfiinţarea Poliţiei Locale. Decizia de a iniţia acest proiect de Hotărâre de Consiliu a venit în urma con­sultării populaţiei din comuna Şoimuş. Am considerat că, având secţie de Poliţie Naţională pe raza comunei, nu mai era necesară existenţa Po­liţiei Locale. Sumele rămase de la salariile acestor angajaţi vor fi folosite pentru cofinanţarea pro­iectelor în derulare şi care urmează a fi accesate, adică vor merge în investiţii pentru dezvoltarea comunităţii”, a scris primarul comunei Şoimuş pe contul său de Facebook.
Problema Poliţiei Locale a devenit, treptat, una care frământă majoritatea comunităţilor din Ro­mânia. Mare consumatoare de resurse de la bu­getul public, această instituţie este socotită de mai toţi locuitorii inutilă şi coruptă. În schimb, mulţi pri­mari o protejează pentru că, foarte adesea, este transformată într-un soi de gardă personală a edililor.
La Deva, numărul poliţiştilor locali va fi redus considerabil. La Bucureşti, cazul lui Daniel Tudo­rache, fostul primar de la Sectorul 1 din Bucureşti, este notoriu. El şi-a trimis oamenii de la Poliţia Lo­cală să o fileze ilegal pe Clotilde Armand, căreia i se făcuse până şi dosar operativ, cu fotografii din diversele locuri pe unde mergea şi cu persoanele pe care le întâlnea.După descoperirea acestui abuz, USR-PLUS a anunţat că va desfiinţa instituţia po­liţiei locale dacă vine la putere. Deocamdată, însă, nu s-a mai auzit nimic despre subiect. În Sec­torul 4, anchete jurnalistice au relevat că Poliţia Locală a fost penetrată de grupuri infracţionale care au preluat controlul asupra instituţiei şi a pri­măriei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura