Sport

Cum a reușit Răzvan Burleanu să candideze singur și să și câștige

Preşedintele în exerciţiu al Fede­raţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu (foto) (37 de ani), a obținut al treilea mandat consecutiv la con­du­cerea FRF, el fiind votat în una­ni­mi­tate de cei 266 de membri prezenţi.

Și la FIFA
El a fost unicul candidat la aceste ale­geri, comisia de verificare a dosa­relor respingând solicitările lui Sorin Răducanu şi Gabriel Şeitan. Pentru Răzvan Burleanu urmează ultimii patru ani în funcţia de preşedinte, sta­tutul limitând la 3 numărul de mandate al unei persoane la conducerea Fede­raţiei Române de Fotbal.
Burleanu conduce Federaţia Ro­mână de Fotbal din 5 martie 2014, atunci când a câştigat alegerile pentru preşe­dinţie în dauna celorlalţi trei candidaţi: Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian şi Sorin Răducanu. La momentul respectiv, el avea 29 de ani şi devenea cel mai tânăr preşedinte al FRF.
La scrutinul din 18 aprilie 2018, Burleanu s-a impus încă din primul tur, fiind votat de 168 dintre cei 254 de membri afiliaţi prezenţi la Adunarea Generală. Principalul său contra­can­didat, Ionuţ Lupescu, component
al „generaţiei de aur”, a obţinut doar 78 dintre voturile preşedinţilor de cluburi şi Asociaţiilor Judeţene. Pe locul trei s-a clasat fostul fotbalist Marcel Puşcaş, cu 8 voturi, iar pe cel de-al patrulea Ilie Drăgan, fost lector al Şcolii Federale de Antrenori, care nu a strâns nici un sufragiu.
Răzvan Burleanu a fost preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal (2012-2014), pe care a fondat-o. În 2012, a pus, la Praga, alături de alţi re­prezentanţi ai minifotbalului din Europa, bazele Federaţiei Europene de Minifotbal.
La 20 aprilie 2021, Răzvan Burleanu a fost ales în Consiliul FIFA, iar man­datul său echivalează şi cu poziţia de membru al Comitetului Executiv al UEFA.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura