Categories: ActualitateFlash

Cum erau furaţi jucătorii la „păcănele”

Natalia Bumbac

La câteva zile după percheziţiile efectuate de oamenii legii în 29 de judeţe, printre care şi judeţul Hunedoara, în dosarul „Jocurilor de noroc”, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) vine cu date noi. După ce procurorii au arătat cum deţinătorii de „păcănele” se sustrăgeau de la plata obligaţiilor fiscale către stat, vin cu informaţii în care susţin că şi clienţii erau traşi pe sfoară. În acest dosar, 14 persoane sunt urmărite penal, şase fiind puse sub control judiciar, iar opt au fost arestate la domiciliu.

„Frânau” aparatele
Oamenii legii susţin că persoane din gruparea care deţinea şi administra aparatele de jocuri electronice de noroc interveneau, neautorizat, asupra mecanismelor privind contorizarea sumelor de bani pe care le cheltuiau clienţii. Scopul acestora era de a diminua sumele pe care urmau să le plătească statului sub formă de taxe şi impozite. În plus, aceştia limitau câştigul pe care îl putea obţine un jucător, iar în cazul în care se câştigau sume mari, acestea nu erau plătite. „De menţionat este şi «frânarea» aparatelor de jocuri de noroc de către inculpaţii din prezenta cauză, în sensul că aceştia limitau câştigul pe care îl poate obţine un jucător, iar în situaţia în care totuşi se câştiga la un aparat un premiu mai consistent, acel premiu nu se achita”, se arată în comunicatul Parchetului ÎCCJ.
Printre persoanele care sunt cercetate în dosar se numără Marton Antal Attila, Biro Sandor Matyas, Mathe Zsolt, Rozsalyi Alpar-Otto, Szabados Lorand, Kurcsi Csaba-Dorin, Berczi Zsolt şi Boer Szilard-Attila. Din datele anchetatorilor, coordonatorul direct sau prin interpuşi al reţelei este Marton Antal Attila. Acesta, împreună cu alte persoane, dirijau activitatea celor peste 500 de aparate electronice de jocuri de noroc, amplasate în peste 200 de localităţi din 29 de judeţe. Sumele de bani pe care clienţii le băgau la „păcănele” şi care nu erau declarate pentru a fi impozitate, erau împărţite inclusiv cu proprietarii spaţiilor care găzduiau aparatele. În judeţul nostru au fost făcute percheziţii în municipiile Deva, Hunedoara, Petroşani, Lupeni, Vulcan şi în mai multe oraşe.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

LICITAŢIE

CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…

21 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zo­nă, ajuns, cum se spu­ne cu sacii în căruță,…

o zi ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…

o zi ago

Când va fi SFINȚITĂ Catedrala Mântuirii Neamului: „Permanent deschisă închinătorilor”. Cât ne costă Catedrala

Catedrala Națională va fi sfințită du­mi­nică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecu­menic Bartolomeu I al…

o zi ago

Bulina neagră

Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…

o zi ago

Bătută măr de sărbătorile de iarnă

O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de săr­bătorile de…

o zi ago