ActualitateFlash

Cum funcţionează Urgenţa din Deva?

03-calin-laza-dir-spital-deva-3Oana Mihnea

Cetăţenii care sunt nevoiţi să ajungă cu probleme medicale la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Deva sunt în continuare nemulţumiţi de timpul pe care trebuie să-l petreacă în sala de aşteptare a unităţii. Conducera spitalului promite că problema îşi va găsi soluţii în viitorul apropiat, astfel încât toţi pacienţii să primească în cel mai scurt timp îngrijirile medicale de care au nevoie.

Nu-i vorba de nepăsare
La UPU Deva, urgenţele sunt preluate în funcţie de gravitatea situaţiei. Tocmai de aceea, există un birou de triaj în cadrul unităţii care se ocupă de acest proces. „În momentul când un pacient se prezintă la Urgenţă cu o problemă, un asistent medical de la biroul de triaj preia cazul şi îi dă o clasificare prin acordarea unei culori, în funcţie de gravitate. Cazurile foarte urgente primesc roşu, apoi albastru, verde şi galben, pentru problemele minore, urmând să fie transmise mai departe aceste informaţii către medicii de serviciu. La UPU sunt 10 paturi pentru pacienţi şi este normal ca atunci când acestea se ocupă, să fie practic imposibil să primească şi alţi bolnavi. Într-adevăr, se aşteaptă uneori la urgenţă pe holuri, dar nu este vorba despre nepăsare sau rea-voinţă din partea medicilor. Când intervine ambulanţa pentru pacienţi cu politraumatisme, medicul de pe ambulanţă anunţă din timp la spital pentru a fi pregătiţi să intervină. Spre exemplu, anul trecut, au fost 47.500 de solicitări, ceea ce înseamnă în medie 130 în 24 de ore. Ar trebui să avem cel puţin 15 medici, iar acum mai sunt doar nouă. Într-o tură sunt trei sau patru, plus cei care sunt de gardă pe anumite specializări. De aceea, am scos la concurs încă patru posturi“, a declarat Călin Laza (foto), managerul spitalului din Deva.

Există şi rezolvare
Odată ce va fi finalizată noua clădire din curtea spitalului, şi UPU, alături de majoritatea secţiilor, vor fi mutate aici. „Ne dorim să facem un staţionar cu mai multe paturi pentru bolnavii care nu au nevoie de internare, dar trebuie să stea câteva ore sub supraveghere. De asemenea, va exista un circuit mai rapid, astfel încât să se poată urca în cel mai scurt timp spre sălile de operaţie iar întregul sistem să funcţioneze mult mai bine. Este absolut necesară această investiţie, pentru că 60 la sută din pacienţii noştri provin din tot judeţul şi doar 40 la sută sunt din municipiul Deva“, a adăugat managerul spitalului.

One thought on “Cum funcţionează Urgenţa din Deva?

  • „Este absolut necesară această investiţie, pentru că 60 la sută din pacienţii noştri provin din tot judeţul şi doar 40 la sută sunt din municipiul Deva“”
    Pai nu e urgenta de la spitalul judetean?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura