Nu toţi beneficiarii de agent termic din Deva au fost încântaţi de reluarea furnizării acestuia, chiar dacă starea vremii o impunea. Unii, e adevărat, nu mulţi, ar fi preferat să mai tremure vârtos pentru a evita… frisoanele provocate de facturi, iar alţii, pentru că, încă, n-au reuşit să-şi pună la punct instalaţiile din apartamente din cauza tergiversării finalizării unor lucrări sau a calităţii îndoielnice a acestora, lucrări realizate de meşteri făcuţi după… apelul de seară, respectiv persoane necalificate sau neautorizate.
Oricum, reluarea furnizării agentului termic în cele aproximativ 5.000 de apartamente din municipiu, rămase racordate la sursa Mintia, a creat probleme chiar la serviciul specializat în furnizarea căldurii: vane deschise aiurea, coloane neblindate după unele intervenţii efectuate de locatari, instalaţii golite, branşamente frauduloase şi multe altele (care, în paranteză fie spus, ar cam fi trebuit semnalate de preşedinţii de asociaţii, în măsura în care aveau cunoştinţă de modificări ale reţelei de termoficare în blocurile sau apartamentele din cadrul asociaţiei).
Claudiu Simionescu, şeful serviciului de termoficare din municipiu, ne-a precizat că în urma unor astfel de intervenţii „după ureche” au fost inundate scări de bloc şi apartamente, distruşi pereţi, afectate instalaţii electrice şi degradat mobilier. Un alt fenomen care le creează probleme celor de la termoficare este furtul de apă caldă din instalaţiile de încălzire. Unele persoane „aplică” o asemenea metodă, crezând că fac economii substanţiale, sau, în virtutea legendei urbane conform căreia apa din calorifer spală mai bine decât apa de la robinet. O sâmbure de adevăr există. Dar, cu ce consecinţe! E adevărat, apa din reţeaua de termoficare este tratată cu fel şi fel de soluţii pentru dedurizarea ei sau pentru protecţia instalaţiilor împotriva coroziunii. Şi de aici mai este un pas până la fel şi fel de alergii, infecţii sau boli de piele.
Păguboasă pentru locatarul racordat la reţeaua publică de termoficare este şi utilizarea unui singur calorifer într-un apartament (tot din spirit de economie), întrucât ce se câştigă pe mere se dă la pere, consumul de agent crescând foarte mult, în condiţiile în care suprafaţa radiantă este foarte mică şi volumul de încălzit – apreciabil. Trecând peste aceste inconveniente, înlăturând deficienţele începutului de drum, iarna poate, totuşi, să bată şi la porţile Devei.
CORVIN FOTOVOLTAIC SRL - societate în faliment, prin lichidator judiciar RELCO ACTIVE SPRL, vinde prin…
Vorbesc cârcotașii că un personaj din zonă, ajuns, cum se spune cu sacii în căruță,…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că nici nu a început bine anul și a…
Catedrala Națională va fi sfințită duminică, 26 octombrie 2025, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al…
Lucian S., din municipiul Deva Pentru că i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, bărbatul…
O hunedoreancă de 63 de ani, din Ghelari, nu s-a bucurat deloc de sărbătorile de…
View Comments
Bine mai voi va lafaiti in caldura la Deva si tot nu sunteti multumiti in timp ce noi in Petrosani dardaim de frig in apartamente.In loc sa fiti multumiti ca CEH-ul va ales pe voi si a facut economie cu Petrosaniul ca de obicei.
Am uitat sa-i urez domnului Chiuzan de la CEH tot raul din lume lui si familiei lui.Atat,o zi buna.