Cum poți deschide un Punct Gastronomic Local
Punctele Gastronomice Locale (PGL) sunt puncte de alimentație turistică de tip familial care oferă preparate alimentare specifice zonei geografice din care fac parte.
Mai exact, orice gospodărie din zona rurală care desfășoară activități de producție agricolă poate deschide un PGL, în care să servească turiștilor mâncare gătită din produsele obținute în gospodăria proprie sau de la alți producători locali înregistrați sanitar-veterinar.
Funcționarea unui punct gastronomic local presupune obținerea autorizării și respectarea normelor de igienă corespunzătoare siguranței alimentare.
Persoanele din județul Hunedoara interesate să deschidă un PGL în propria gospodărie sunt încurajate să urmeze cursurile GRATUITE de formare profesională organizate de Agenția Națională a Zonei Montane. Înscrierea la cursuri se poate face și online accesând link-ul https://azm.gov.ro/agentia-nationala-a-zonei-montane…/
Până la acest moment, în județul Hunedoara funcționează șapte puncte gastronomice locale, urmând ca în viitorul apropiat să obțină autorizare și altele.