Publicitate

Cum să economiseşti atunci când munceşti în străinătate?

 Munca în străinătate pare să reprezinte o sursă de economisire mult mai avantajoasă decât cea obținută din resursele financiare din România.

  Desigur, intervine diferenţa de curs valutar care este în avantajul celor care muncesc în afara ţării, nivelul salarial cu mult superior celui din ţara noastră, dar condiţiile de trai sunt pe măsura veniturilor, aşa că întrebarea care se adresează este cum să reuşeşti să economiseşti atunci când lucrezi în afară?

       Poţi pune de-o parte bani rapid 1000 lei decât o faci în ţară sau şi în străinătate este la fel de dificil să economisești, aşa cum se întâmplă și-n țara noastră? Se poate mai bine acolo decât aici sau invers? Mai bine în afară sau în România, din punct de vedere al gradului de economisire?

Cât economisesc românii rezidenţi şi cât strâng cei care lucrează în afara graniţelor țării?

       La nivel european, media economisirii este de aproximativ 12%, în timp ce în România, valoarea acesteia este de 9%, ceea ce, în condițiile economice din țara noastră poate reprezenta o performanță. În momentul actual, peste 35% dintre români au bani într-o formă sau altă de economisire (la bancă, în depozite la termen, cu scadență, în conturi de economii, în investiții sau un plasamente pe termen lung sub diferite forme). Valoarea totală a acestor economii este de peste 179 de miliarde lei (în ceea ce privește economiile care pot fi verificate în instituțiile bancare).

      Comparabil, românii care muncesc afară au trimis în țară în ultimii 5 ani peste 6 miliarde de euro, așadar, se poate spune că o mare parte din banii care sunt economisiți în țară este rezultatul muncii celor de afară. Cum au putut românii care muncesc în străinătate să strângă acești bani?

  • S-au adaptat foarte rapid nevoilor pieții locale și au acceptat să lucreze imediat ce au ajuns la destinație, neavând timpi morți, în care să consume banii din țară, ceea ce le-a permis să înceapă să economisească într-o perioadă scurtă de timp;

  • Au fost dispuși să muncească în orice condiții, atât timp erau plătiți, chiar dacă sumele câștigate nu erau în totalitate legale, ceea ce, trebuie să recunoaștem, le-a permis să ridice mult mai rapid nivelul economiilor;

  • Au acceptat să locuiască mai mulți, într-o locuință închiriată, astfel încât costurile totală de chirie și utilități s-au împărțit, ceea ce a rezultat într-un grad mai ridicat de economisire;

  • Pentru nevoile celor din țară s-au împrumutat în sistemul oferit de creditele rapide oferite de platformele online, așa cum este credit247.ro, ceea ce a favorizat rezolvarea imediată a problemelor fără ca să fie nevoie de o intervenție directă a lor (ei doar au trimis banii pentru rambursarea împrumuturilor la timp);

  • Au cumpărat în cantități mari cele necesare pregătirii meselor și au preparat prin rotație mesele pentru toți cei cu care locuiau, astfel încât, nivelul cheltuielilor a rămas întotdeauna scăzut.

      Iată cum se poate economisi atunci când muncești în străinătate și ți-ai propus să strângi cât mai mulți bani pentru a le oferi celor dragi, din țară, un trăi cât mai bun. Totodată, prin economisire o să se poată ajunge și la un viitor financiar cât mai sigur și mai avantajos pentru ei și pentru familiile lor pe termen îndelungat!

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura