Deficitul de personal calificat în domeniu și creșterea prețurilor la resursele energetice sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă firmele de construcții din țară.
Creșterea prețurilor la materialele de construcții a avut consecință întârzierea lucrărilor, iar în unele cazuri s-a produs chiar amânarea proiectelor.
Pentru că nu au bani, cetățenii renunță la lucrările din locuințe, de unde scăderea cererii acestor activități. În aceste condiții, constructorii au fost nevoiți să crească tarifele. Sau, s-au introdus clauze de renegociere a prețurilor, în contractele încheiate.
Un studiu IBC Focus arată o polarizare a cifrei de afaceri în conturile celor mai mari 100 de constructori. Astfel, 27% din totalul cifrei de afaceri înregistrate de firmele de construcții din România se concentrează în portofoliul primilor 100 de constructori, o pondere care a scăzut față de anul precedent (32,1%).
În același timp, profiturile realizate de primii 100 constructori din România au atins cel mai înalt nivel de la revoluție încoace, potrivit IBC Focus. (K.S.)
Vorbesc cârcotașii prin târg că s-a dat ordin pe unitate într-o instituție, ca angajaților să…
Marinela Szekely, factor poștal la Simeria Pentru că a câștigat și anul acesta etapa națională…
E.C., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de omor…
Consiliul Județean Hunedoara se delimitează public și categoric de evenimentul promovat în spațiul public pentru…
Doi bărbaţi sunt cercetaţi penal după ce, într-un bar din comuna Ilia, în apropiere de…
Știrea că românii care au depus bani la CEC pentru a-și lua Dacie înainte de…